Elkezdett kialakulni egy tábor azokból a játékosokból, akik úgy gondolták, hogy az Epic Games túl nagy hangsúlyt fektet a különféle kollaborációkra.

Furcsán indult a Fortnite második felvonásának negyedik szezonja. A bejelentés előtt éppen elkezdett kialakulni egy tábor azokból a játékosokból, akik úgy gondolták, hogy az Epic Games túl nagy hangsúlyt fektet a különféle kollaborációkra. A játéknak már három éve fodrozódik egy története, amit minden egyes szezon tovább és tovább sző, na meg bonyolít. A második szezon végét lezáró esemény le is dobta az atomot, kiszakadtunk az általunk ismert dimenzióból és egyesszám első személyben láthattuk egy rövid ideig azt, ami körülöttünk történik. Egy irodaházban ébredtünk, ahol összefutottunk Jonesy-val, a játék egyik legismertebb Default karakterével.

Valószínűleg ennek okán alakult ki egy kritikus réteg, ugyanis ez akkora löket volt, hogy a játékosok elkezdték szomjazni a válaszokat az így kialakult kérdésekre. Természetesen válasz nem, Aquaman és Amerika Kapitány viszont érkezett a következő, harmadik szezonban. Ez volt az utolsó csepp, jött a kiadó kérlelése, hogy bizony foglalkozhatnának inkább a Fortnite eredeti sztorijával és el lehetne engedni a pénztermelő kollaborációs elemeket.

A válasz felért egy fricskával, ugyanis az Epic Games bejelentette, hogy a negyedik szezon teljes egésze Marvel tematikát kap.

A felvezető csalóka, ugyanis ezzel nem volt semmi gond. Az Epic ugyanis szerves részévé tette a Fortnite-nak a Marvel karaktereket és helyszíneket, így azok már nem lógtak ki a játékból. A világ bajba került, ugyanis Galactus úgy határozott, hogy felfalja a Fortnite univerzumot. Ezért is vannak most a híres Battle Royale karakterei között képregényekből ismert szuperhősök, mert segítenek megfékezni a galaktikus entitást.

Ebből természetesen a játékosok is kivehetik a részüket, a Battle Pass telis tele van Marvel tartalmakkal, a küldetések során pedig betekintést nyerhetnek a történetbe. Heti rendszerességgel történik valami a szigeten, ami előrevetíti Galactus érkezését, vagyis a történet szempontjából és annak vezetése miatt nem nagyon érheti kritika a céget.

Mégis van jövője a kollaborációknak?

Az együttműködéseket nem kedvelők csoportja az utóbbi hónapokban elcsöndesedett. Még mindig találni olyanokat, akik úgy gondolják, hogy a játék már csak az utolsókat rúgja. A speciális kollaborációkat nem értékelők mára már vagy megszokták a történéseket, vagy hátat fordítottak a játéknak. A kezdeti hatalmas Fortnite-láz lenyugodott, maradt egy játékosbázis, amely úgy szereti a címet, ahogy van.

Erre ráérzett az Epic Games is, a napokban Donald Mustard bejelentette egy podcast adásban, hogy a Marvel és a Fortnite együttműködése még hosszú ideig eltart majd. A játék nincsen financiálisan bajban, így nem kell attól tartaniuk a fejlesztőknek, hogy hirtelen kihal majd minden. Most ugyan egy teljes szezon épül a képregényes karakterek köré, ám később valószínűleg csak érintőlegesen fogunk velük találkozni. Viszont a jelenlétük kánon, így elvárható, hogy fel-felbukkanjanak majd.

Ha szellemeket látunk, akkor tudjuk, hogy kiket kell hívni

És ha már kollaborációk. Halloween kapcsán megjelentek a szellemek és szörnyetegek a Battle Royale szigeten. A káoszt valakiknek enyhíteniük kell, ilyenkor kész szerencse, hogy tudjuk kiket kell keresni. Az Epic Games elhozta a Szellemirtók csapatát a játékba, a speciális csomagot pedig már meg is lehet vásárolni az Item Shopból. Egy férfi és egy női karaktert is kaptunk, mindkettő többféle verzióban érhető el. Természetesen az ikonikus hátizsák sem maradhat el.

 

A legfrissebb leakek szerint viszont nem áll le ennyivel az Epic. Egy másik legendás filmes és képregényes franchise is felbukkanhat a napokban a Fortnite-ban. Ez a széria pedig nem más, mint a G.I. Joe.

Ez a pletyka is Donald Mustardtól indult. A játék kreatív igazgatója a korábban már említett podcast keretein belül mesélt a jövőbeli tervekről. Érdemes tudni a vezetőről, hogy bármit tesz nyilvánosan, az jelenthet valamit a Fortnite-ra nézve. A beszélgetés során előkerült a G.I. Joe franchise neve is, mint potenciális együttműködés.

Egy szemfüles Reddit felhasználó később újranézte a műsort, s kiderült, hogy valószínűleg már el is kezdett dolgozni az Epic az eseményen. Mustard mögött ugyanis felbukkant egy G.I. Joe figura, amely a Snake Eyes nevű karakter után készült.

Érdemes lesz tehát innentől kezdve figyelni a jelekre, Snake Eyes és a G.I. Joe-univerzum akár szintén a Fortnite kánon részei lehetnek hamarosan.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×