Már a Pass-ok sem fogynak úgy, mint korábban.

A koronavírus-járványnak köszönhetően egyre több időt töltenek az emberek a játékok előtt. Ez főként karantén idején látszott leginkább, viszont a legtöbb játék (pl. Counter-Strike: Global Offensive) azóta is szépen tartja magát, a PUBG esetén viszont teljesen más a helyzet. Az utóbbi időben megszoktuk már, hogy folyton lejtmenetben van a játék, viszont az új szezonra általában visszatérnek a felhasználók, de nem ezúttal.

Most ugyanis tovább zuhant a játékosszám, új szezon ide vagy oda.

A friss statisztikák / Kép: steamcharts.com

A népszerű elemző és kommentátor, Wtfmoses világított rá, hogy ez az első olyan szezon, aminek hatására nem nő, hanem épp hogy csökken a játékosbázis. A 9.1-es update ugyanis egy hete játszható, ráadásul egy vadiúj pálya is érkezett, de ez mégsem hatotta meg a PUBG játékosokat. Ennek köszönhetően az átlagos játékosok száma mintegy 161 642 fő, ami egy éve még 282 ezerre rúgott.

Az új szezon viszont nem csak az átlagos játékosoknak, de még a streamereknek sem jött be túlzottan. ChocoTaco például szimplán a legrosszabb szezonként emlegeti, de a fő szivárogtató PlayerIGN véleménye is igencsak lesújtó. Ideje lenne már megtalálni az ellenszert a játékosbázis csökkenése ellen PUBG Corp. berkein belül. Sokak szerint a játék ingyenessé tétele lenne a legjobb mód erre, akkor viszont az anti-cheatet is fel kellene készíteni a dömpingre, ami viszont nem épp a PUBG Corp. erőssége.

 

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×