Bizonyos PlayStaton 4 játékok betöltési ideje akár 85 százalékkal is csökkenhet, a nemrégen megjelent játékfrissítéseknek köszönhetően.

Régóta tudjuk, hogy a novemberben megjelenő PS5 megoldja a jelenlegi generáció betöltési problémáit. Az új fejlesztésű, lapra szerelt SSD extra gyors betöltést kínál, ami egyfajta mentsvár lesz azoknak, akik utálnak a betöltésre várni PS4-en.

Most egyes PS4 játékok esetében is jelentős javulást tapasztalhatunk.

Többek között az Until Dawn és a The Last of Us: Remastered is olyan frissítést kapott, ami szinte kiirtotta a töltési időt. Jelentések szerint több first-party játék kapott hasonló frissítést. A The Last of Us esetében a VGC vette észre, hogy a korábbi 1 perces betöltés most csupán 14 másodperc. Mindez persze a PS4-en, a beépített HDD esetében mérhető. Az Until Dawn esetében pedig szinte alig látni töltőképernyőt.

 

Más, szintén first-party címek, mint a God of War szintén gyorsabban betöltenek, ami állítólag egy újfajta tömörítési rendszernek köszönhető. Ezt feltehetően a PS5 visszafelé kompatibilitása miatt fejlesztették ki. Néhányan azt feltételezik, hogy ezt a technológiát használták a Ghost of Tsushima esetében is, ahol valóban látványosan gyors volt a töltés.

Egy kis ízelítőt kapnak tehát a PS4 tulajdonosok abból, hogy nagyjából milyen lesz majd a PS5 betöltési ideje. Jó kis előzetes, ami arra sarkall, hogy mindenképp beruházzunk a Sony új konzoljába.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×