A FIFA 20-ban domináltak az 5 csillagos játékosok. A fejlesztők is észrevették ezt és tovább erősítették a Weak Foot szorzókat a FIFA 21-ben.

A FIFA 20-ban nagyon fontos volt az erős gyengébbik láb. A meta javát meghatározta, hogy a támadók 5 csillagos WF-fel rendelkezzenek. Ezért is volt annyira népszerű Ben Yedder, mert a jó statisztikák mellé, még egy 5 csillagos Weak Foot is párosult. A FIFA 21-ben egy picit módosítottak az arányokon.

A FUT Weekly Podcast műsorának vendége volt Kantcho Doskov és Sam Rivera, akik a FIFA 21 játékmenetéért felelősek. Sok témát boncolgattak és a műsor alatt szóba kerültek Weak Foot módosítások is. A játékfejlesztői is észrevették, hogy a FIFA 21-es szezon végén a játékosok nagy része átállt az 5 csillagos játékosokra, emiatt nagyon sok kártya a süllyesztőben kötött ki. Ezen próbáltak az új játéknál módosítani, ugyanis minden értéket 5 százalékkal megemelték.

Ha egy játékosod 5 csillagos és 99-es finishing értékkel rendelkezik, akkor mind a két lábával 99-es a befejezési értéke. Ha viszont 4 csillagos a gyengébbik lába, akkor ennek az értéknek a 85%-át kell venni, így már csak 85-ös Finishinget kap. Három csillag esetén ez a szám már csak 65% százalékos hatékonyságot jelent, így ott mindenképp ügyelni kell az erősebb lábra.

Játékmenet közben mindenképp érzem a 4 csillagos játékosok erősítését. Az én csapatomban Rashford, Mbappé és Portu is 4 csillagos, és amíg ők lényegesen kevesebb helyzetet hagynak ki a gyengébbik lábbal, úgy Griezmann esetében továbbra is érződik, hogy néha bizony a jobbossal küldte meg a lasztit.

Ezek tehát a legnagyobb módosítások a gyengébbik lábat illetően. Ötcsillagos játékosokkal továbbra is bátran cselezhetünk mind a két lábra, viszont 3 vagy annál kevesebb csillag esetén igyekezzük az erősebbik lábbal befejezni. Erre jó megoldás a ball roll például.

Ti érzitek a négy csillagos játékosok erősödését?

https://www.facebook.com/groups/323785864438538

 

×