A League of Legends idei világbajnoksága ugyan tartogatott meglepetéseket, az egyeneskieséses szakasz az egyik legkiszámíthatóbb volt eddig.

Azoknak a LoL esport rajongóknak, akik élnek-halnak a meglepetésekért, valószínűleg nem sokat adott az idei világbajnokság. A Play-In időszak során még rendesen egymásnak feszültek a csapatok, a főtábla eredményei viszont már inkább a papírforma irányába billentek.

A sorrenddel lehetett hibázni, viszont a hozzáértő elemzők szerint pontosan azok a csapatok jutottak be az egyeneskieséses szakaszba, akik jelenleg tényleg a legjobbaknak számítanak. A negyeddöntők során sokaknak talán a Suning és a JD Gaming összecsapása lehetett a meglepő, ám ha rendszeresen követtük a rendezvényt, az előbbi továbbjutása nem volt túlságosan meglepő. A Fnatic ugyan megszorongatta a kínai első helyezettet, viszont az jutott tovább, akire a legtöbben számítottak. A Damwon átgyalogolt riválisán, s a G2 sem ingott meg a Gen G. ellen.

 

A nyugati rajongók mindent feltettek a G2 sikerére, viszont a Damwon a hétvégén az európai bajnok útjába állt. Sokan szerettük volna látni Jankosék kezében a serleget, viszont a koreai klub jóval jobban muzsikált. A Suning pedig folytatta azt a domináns játékát, amit az egész torna során képviselt. A Top Esports sok hibával játszott az elődöntőn is, így a Suning egy meggyőző, 3-1-es győzelemmel jutott be a fináléba.

Több millió játékos indult el a Worlds Pick’Em tippeldén. A tét egy csúcskategóriás Alienware számítógép és temérdek League of Legends tartalom, így nem csoda a hatalmas érdeklődés.

Rendesen leszűkült a kör, ugyanis a döntő előtt már csak 12-en vannak versenyben.

Ha a Suning tudna győzedelmeskedni, valószínűleg alig egy-két tökéletes Pick’Em szelvény maradna a végére. Jelenleg a Damwon Gaming számít a legesélyesebbnek. Rég számolhattunk be olyasmiről, hogy a döntő napján még 12 tökéletes Pick’Em lista van játékban, kíváncsian várjuk a végeredményt.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×