Hamarosan megérkezik a League of Legends legújabb frissítése, s benne Seraphine is. Megnéztük, hogy hogyan érdemes nekivágni a hős megtanulásához.

Az elmúlt években a Riot Games nemcsak azt bizonyította, hogy tudnak a League of Legends-en kívül más játékokkal is foglalkozni, hanem azt is, hogy nem csak a játékokra tudnak támaszkodni. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva minőségi zenéket is gyárt a kiadó, s mára már biztos vagyok benne, hogy olyan réteg is kialakult, akik a zenéiről ismerik a Riotot.

 

Két évvel ezelőtt, a 2018-as Worlds-ön robbantottak hatalmasat a K/DA csapattal. Nem csupán skinek érkeztek ebben a témában, hanem megszületett a Pop/Stars című szám, amit azóta már több száz millióan hallgattak meg, vagy töltöttek le. Természetesen felcsillant a Riot szeme, azóta már állandóan érkeznek a jobbnál jobb zenék és nem csak a világbajnokságra készülnek új dallamok.

 

A nyár végén egy dalszöveg videóval tért vissza két év után a K/DA csapat. A “The Baddest” azóta is folyamatosan gyűjti a megtekintéseket. Viszont ami érdekes, hogy idén több új K/DA szám is érkezik, s az egyikben ráadásul a LoL új hőse, Seraphine is közreműködik majd.

A karakterről

Korábban kezdte el Seraphine felvezetését a Riot Games, mint Samiráét, aki már az éles szervereken is játszható. Azt sajnos nem tudni, hogy mi alapján súlyoz egy-két hőst a fejlesztőcsapat, de az jól látszik, hogy Seraphine-től sokat várnak a Riotnál.

Ezt az is bizonyítja, hogy egyből az egyik legmenőbb skincsalád részévé tették, az új hős premier kinézete a K/DA univerzumból érkezik. A karakter egy számot is előad majd közösen a régi bandával, így Akalival, Ahrival, Evelynnel, valamint Kai’Saval együtt láthatjuk majd a színpadon október 31-én, a világbajnokság döntőjén.

 

S ha már lúd, legyen kövér!

Seraphine K/DA skinje egyből a League of Legends legújabb Ultimate kinézete is lesz. Ez pedig hatalmas szó, ugyanis csupán Miss Fortune, Lux, Ezreal, valamint Udyr rendelkezik csak ilyen minőségű tartalommal eddig. A játék története során még egyszer sem fordult olyan elő, hogy ilyen mértékű törődést kapott volna egy hős már az első pillanatban.

 

Természetesen a nagyszabású eseményt több “platformon” is hirdetni fogja a Riot, a Legends of Runeterrában, valamint a TFT-ben is felbukkan majd a K/DA csapat.

Hogyan érdemes belevágni?

Seraphine megjelenése meglehetősen trükkös lesz. A zauni szülők gyermekeként világra jött, később Piltoverben nevelkedett hős ugyan a 10. szezonban jelenik még meg, ám a 11. előszezon küszöbén válik igazán relevánssá. Sokan meghúzzák az utolsó pár rangsorolt napot, ugyanis november elején lezárja a ligákat a Riot Games. Ez nem tipikusan az az időszak, amikor érdemes karaktert tanulni.

Épp ezért nem érdemes arról beszélni, hogy milyen tárgyak ajánlanánk rá jelenleg, elvégre ez pillanatokon belül meg fog változni. Kezdésnek biztosan egy általános control buildet vinnénk rá, a PBE tesztek során a Hextech GLP esszenciálisnak tűnt a lassítás miatt. Szintén működik rá a Rylai’s és a Liandry’s Torment, de ha Zhonya, vagy Deathcap kerül rá, akkor is jól teljesít. Viszont ez csak a jéghegy csúcsa, ezt érdemes lesz átgondolni újra az előszezonban.

Elsősorban midesként számít rá a Riot Games, így az esetleges támogató lehetőségeket ezúttal figyelmen kívül hagynánk. Rúnák terén tehát a proaktívabb irányba érdemes majd terelni az énekesnőt. Működik rajta az Electrocute, valamint a Summon Aery és a Comet is, viszont szerintem a legjobban a Phase Rush-sal szinergizál.

Kiegészítő oldalon pedig bőven elég lesz egy süti és Time Warp Tonic kombináció. Seraphine a nagyobb harcok során fog kiteljesedni, így az ösvényfázist érdemes „csak” túléljük vele.

Játékstílus szintjén egyértelműen passzívan kell megközelítsük az ösvény fázist. Miden nem kap túl sok Note-ot a passzívjára, ugyanis nincsen konstans mellettünk csapattárs, így csak a lőtávjára és a képességeinek erejére támaszkodhatunk. Erős burst lehetőségei vannak Seraphine-nek, így rendesen meg lehet leckéztetni azokat az ellenfeleket, akik óvatlanul ellépik magukat. Közelharci egységek ellen és carry AD és/vagy Top mellé ajánljuk.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×