A Riot már előre felhívta a figyelmet a változtatásokra.

A kompetitív játékok világában mindig nagy kérdés, hogy mi is épp az aktuális meta, avagy a Valorant esetén mely karakterek számítanak a legerősebbnek az adott szituációban. A Valorant játékosok folyamatosan panaszkodnak egyes karakterekre, hogy túl erősek,  épp ezért érkezik hamarosan egy nagyobb balansz update, ami remélhetőleg rendet tesz a játék univerzumában.

Többek között Breach, Brimstone, Cypher és Killjoy kap majd némi módosítást. A fejlesztők meg is indokolták, hogy miért kell ezekhez hozzányúlni. Breach-et például sokan erősnek tartják a képességei miatt, mégis a statisztikákból kiderül, hogy egyrészt nem is túl sokan választják, másrészt a nyerési esélyei sem túl jók jelen állás szerint, erre pedig csak rátesz egy lapáttal, hogy a killekben sem szoktak bővelkedni a Breach játékosok, úgy általánosságban a Riot statisztikái szerint. Jelenleg nagyon építeni kell a csapattársakra, akik egy jó flash után könnyedén be tudnak menni a site-okra, viszont a Breach-ek egyszerűen nem érnek oda időben a delay miatt, ezen fognak változatni valószínűleg, hogy gyorsabb támadásra legyen képes.

Brimstone esetén is hasonló a helyzet. Itt viszont inkább a füstök elhelyezésével van a probléma, hiszen ameddig Omen jóval hatékonyabban tud füstöket elhelyezni, addig a Brimstone-nal sokszor nehézkesebb a füstök precíz elhelyezése. Épp ezért a harcokból is sokszor kimaradnak a játékosok, ez fog változni többek között.

Cypher és Killjoy esetén az ügynökök képességeit szeretnék kicsit jobban szétválasztani. Ez valószínűleg nerfet takar, ugyanis jelenleg mindkét karakterrel tökéletesen be lehet védeni bizonyos site-okat, ami nagyban megnehezíti a támadók helyzetét, talán egy kicsit már túlságosan is. Ameddig Killjoy esetén egyértelműen a védekezés a fő, addig a Cypher az információszerzésben jeleskedik. E szerint fognak jobban elkülönülni a karakterek, de hogy pontosan milyen változások is érkeznek, az csak a jövőben fog kiderülni.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×