A kalózok végül sikerrel jártak.

Manapság már nem olyan egyszerű a kalózok élete, a másolásvédelmek feltörése ugyanis bizonyos esetekben heteket, hónapokat, sőt akár éveket vesz el a crackerek idejéből. A Red Dead Redemption 2 esetén közel egy évbe telt, mire sikeresen feltörték a játék másolásvédelmét, most viszont boldog-boldogtalan töltheti ingyen a játékot.

A másolásvédelm feltörésével persze így kizárólag az egyjátékos kampányt játszhatják végig a kalózok, a multiplayerhez továbbra is eredeti példányra lesz szükség, így sok vizet nem zavar. Maximum a Rockstar csőrét bökheti az eset, bár aki ennyi idő alatt nem vette még meg a címet, az valószínűleg később sem vásárolta volna meg.

A kalózok élete nem mindig vidám persze, a törés ugyanis nem sikerült hibátlanul, így jelenleg nem teljesen felhőtlen az öröm. Aki pedig esetleg nem érti, hogy miért éri meg bárkinek feltörni a játékot: a crackerek manapság a játékhoz rendelt .nfo fájlban mellékelni szokták az elérhetőségeiket, így bárki küldhet nekik pénzt, ha esetleg szeretné megköszönni a munkát. Őszintén szólva mi sem értjük pontosan a koncepciót, elvégre aki hajlandó áldozni ilyenre, annyi erővel a játékokat is megvehetné.

 

×