Minden az Endpoint elleni NOREG meccsel kezdődött, még 2017-ben. Aztán jöttek a gyanúsítgatások, a bizonyítékok törlései, és a totális kavarás.

A csalások, mint tudjuk sajnos az esportot sem kímélik. Azonban a botrányos NOREG Scam nem a wallhacker profik, a megbundázott meccsek, vagy a játékhibákat kihasználó csalók története.

Ezeknél ugyanis egy sokkal abszurdabb és valószínűtlenebb csalást hoztak össze.

Az egész még egy 2017-es WESG meccsel indult, a NOREG és az Endpoint találkozóján. Itt bukkant fel először a NOREG mindent átszövő kamugépezete. A meccset ugyanis nem csak hogy megbundázták, hanem a szó legszorosabb értelmében teljesen megrendezték. A NOREG játékosai Glowiibubz, Udkme, kkeline, chr1sve, Gothicle és m1nfrikz ugyanis nem léteztek, az Endpoint pedig nem is tudott a meccsről.

10 random arc felment egy szerverre, és mindenkinek beadták, hogy profi játékosok meccsét látjuk. Kamu volt a két csapat, a nevek, de még kamuközvetítést is toltak róla, hogy hihetőbb legyen majd a későbbi eredmény. És ennyinél nem álltak meg. A NOREG később már versenyek szervezésébe is fogott, ijesztő pénzeket húztak le a szponzoroktól, hiszen az átfogó kamuzás éa a megrendezett meccsek hatására teljesen valóságos organizációnak tűntek.

Bekamuzták például, hogy a jelenlegi Astralis játékos, Bubzkji (NOREG nevén a fent említett Glowiibubz) a tulajdonosuk, amiből persze semmi sem igaz.

 

Érdekes egyébként, hogy a kommentek között egyből megjelent 2 gyanús Twitter profil, akik NOREG játékosoknak adták ki magukat. KKeline és m1nfrikz alig pár követővel rendelkező friss profilok, nulla darab képpel és kínos magyarázkodással, miszerint a NOREG őket is átverte.

 

Sokkal valószínűbb azonban, hogy ezeket a profilokat is csak a minden szálat egyszerre mozgató trükközők irányítják. Nem léteznek, mint maga a NOREG.

Hosszasan lehetne még sorolni a bűnlajstromot, hiszen a logójukat is máshonnan lopták, és minden korábbi bizonyítékot eltüntettek, letöröltek, amikor szorulni kezdett a hurok. Vélhetően sose fogjuk megtudni, hogy pénzmosás vagy a szponzorok lehúzása miatt indították el a NOREG lehúzást, de legalább már vége van.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×