A Ubisoft bejelentette az Ubisoft Connect megjelenését, ami egy új játékökoszisztéma minden Ubisoft játékhoz, minden platformon.

Régóta érezzük, hogy a Uplay valamiért leginkább a PC-felhasználóknak kedvez, ha a kiadó játékairól van szó. Most végre viszont minden platform minden játékosa egyesül, amikor létrejön az asztali alkalmazás új verziója.

A Ubisoft hamarosan teret enged a Ubisoft Connect-nek, mely egy zászló alatt egyesít minden játékot és játékost.

Kép: 4G Source

Az Ubisoft Connect október 29-én indul, egyidőben a Watch Dogs Legion megjelenésével. Ettől kezdve PC-n az összes Ubisoft játékot is itt érjük majd el, a Uplay elvnevezés a múlté. A Connect segítségével fogjuk tudni elindítani a címeket. Ehhez nem kell letölteni semmit, a Uplay automatikusan frissül majd, és az összes játék telepítve marad.

A Connect nagy előnye viszont a teljes cross-progression. Mostantól kezdve többek között a Hyper Scape, az Assassin’s Creed Valhalla, az Immortals Fenyx Rising és a Riders Republic címek esetében lehetőségünk lesz átvinni az előrehaladást a platformok között.

 

A rendszert már megtapaszthattuk az Actvision rendszerének esetében, ám mostantól végre a Ubisoft játékaival is megtehetjük. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk elkezdünk játszani valamit PC-n, akkor úgy válthatunk a konzolos verzióra, hogy az elért eredmények/szintek/jutalmak/beállítások megmaradnak. A Ubisoft igyekszik a jövőben a legtöbb játék esetében biztosítani a crossplay és a cross-progression funkciót.

Az új rendszer ráadásul egy új in-game overlay-t vezet be konzolon és PC-n is. Ennek része lesz egy új cross-platform Ubisoft barátlista is. A Ubisoft Connect ezen felül hasonló jutalmazási rendszert kínál, mint a korábbi Ubisoft Club. A régebbi játékok kihívásai viszont nem lesznek aktívak, így a kis jutalmak teljesen ingyenesek lesznek. A Ubisoft szerint „több mint 1000” ingyenes játékon belüli item lesz elérhető.

Személy szerint nagyon örülök annak, hogy végre lecseréli a kiadó a Uplayt. Mivel elértük a játékok következő korszakát, a crossplay és a cross-progression olyan elemek, melyek elengedhetetlenek. Végre!

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×