A nemrég sokak Windows 10-es asztalán megjelent furcsa, idegen eredetű fájl nem vírus, csupán a Google hibája. Hamarosan javítják.

A napokban a világ minden táján arról számoltak be a Windows 10 felhasználók, hogy az asztalon valamilyen furcsa, ismeretlen fájl jelent meg. Természetesen sokan arra gondoltak, hogy valamilyen vírusról van szó, ám hamar kiderült, hogy csak a Google volt figyelmetlen.

A debug.log nevet viselő fájl teljesen ártalmatlan.

Ettől függetlenül persze bizonyára sokakat zavart, hogy az említett fájl nem csak megjelent, de szinte lehetetlen volt eltávolítani, mert folyton újra feltűnt. A hibát az okozza, hogy a Chromium kódbázis fejlesztői egy belső hibakeresési célt szolgáló naplózást véletlenül bent hagytak, emiatt jött létre az említett fájl.

Érdekesség azonban, hogy a fájl nem csak azok gépén jelent meg, akik Chrome böngészőt használnak. Azon gépeken is megjelent, ahol annak motorjára épülő böngésző fut, vagyis a Microsoft Edge vagy az Opera felhasználók is tapasztalhatták – olvasható a bugs.chromium.org oldalán.

Akinél szintén megjelent a fájl, annak semmitől sem kell tartania, a dolog teljesen ártalmatlan. Valószínűleg egy következő frissítésben megoldják, hogy ne jelenjen meg. Aki viszont nem tud addig várni és nagyon zavarja, a \Google\Chrome\User Data\Crashpad mappa eltávolításával megszabadulhat tőle.

Te is láttad az asztalodon a rejtélyes fájlt?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×