Bohókás történet egy apró csavarral.

A saját nevét senki sem választhatja meg, egy rossz döntés pedig akár egy egész életen át kísérthet. Nos úgy tűnik, hogy manapság már trendi különös nevet adni az újszülötteknek. De azért az mégsem épp hétköznapi, hogy valaki a saját internetszolgáltatójáról nevezze el az újdonsült gyermekét. Egy svájci házaspár viszont mégis így tett, méghozzá 18 évnyi ingyen internetszolgáltatás fejében.

Mint kiderült nem egy átverésről volt szó

Először az egész csak egy nem épp hétköznapi Facebook hirdetésből indult, amit az apa átverésnek hitt, de azért jobban utánanézett a témának. A Twifi nevű svájci szolgáltató hirdette az akciót, ami szerint ha valaki a Twifia vagy a Twifius nevet adja újszülött gyermekének, annak 18 évig nem kell aggódnia az internet miatt, a szolgáltató ugyanis átvállalja a költségeket.

A harmincas szülők hamar rá is ugrottak a lehetőségre, a lányuk neve ennek megfelelően Twifia lett, viszont némi trükkhöz folyamodtak, ugyanis valószínűleg ők is belegondoltak, hogy egy nem túl hétköznapi névről van szó. Így a Twifia csupán az újszülött középső neve. A szülők mindemellett remélik, hogy lányuk 18 éves kora után sem dobja majd el a nevét.

„Sokkal rosszabb nevek is vannak és minél többször mondjuk ki, hogy Twifia, annál szívhez szólóbbnak érződik.”

mesélte az anya, aki sokáig hezitált a férje különös ötletén, de végül csak belement a tervbe.

A képen az újszülött Twifia

Az internetszolgáltató örömmel vette, hogy valaki tényleg komolyan vette a felhívásukat. Az ingyenes internet ennek megfelelően természetesen nem marad el.

„Számunkra a megtiszteltetés” – mesélte Philippe Fotsch, a Twifi CEO-ja.

Mindezen túl Fotsch azt is kiemelte, hogy ezzel még nem ért véget az akció. Ennek megfelelően, aki továbbra is hajt az ingyen internet-előfizetésre, annak még van ideje jelentkezni.

Forrás: kidspot
A borító csupán illusztráció, forrása: Pexels.com

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×