A FIFA 21 metája folyamatosan fluktuál, ám ettől még érdemes vele foglalkozni, ugyanis így láthatjuk azt, hogy kikre illik figyelmet fordítani.

A Division Rivals és a Squad Battles a FIFA Ultimate Team két alappillére. A játékosok mégis a Weekend League miatt őrülnek meg a leginkább. Ez egyébként érthető, ugyanis ezért a módozatért lehet a legjobb jutalmakat bezsebelni, valamint a profi játékosok itt kvalifikálhatják magukat a nagyobb EA Sports eseményekre.

Ha valakinek sikerül a 27 győzelem, akkor „verified” státuszt kap az illető és indulhat hivatalos FIFA versenyen. Mindez szép és jó, de a mezei játékosoknak, vagyis a közösség túlnyomó többségének nincsenek ekkora álmaik. Ők a lehető legjobb játékosokat szeretnék a csapatukban tudni, ehhez pedig csomagokra lesz szükség.

A Weekend League során a lehető legjobb pakkokhoz juthatnak hozzá a jól teljesítők, sőt még a FUT Champs promóciónak köszönhetően garantált TOTW kártyákat is szerezhetnek a játékosok. Egy olyan héten pedig, ahol Cristiano Ronaldo, Messi, Mbappé, vagy éppen Neymar kerül a hét csapatába, nagyon komoly vérengzés szokott történni a Weekend League fordulóban.

Ahhoz pedig, hogy jól teljesítünk, szükség van egy átlagon felül muzsikáló keretre. (Igen, ez itt a FIFA-paradoxon, ahol a kiváló játékosok megszerzéséhez kiváló keretre van szükség.)

S mivel ilyen fontos a teljesítmény monitorozása, szerencsére több olyan oldal is született az évek során, ami megcsinálja helyettünk a kutatást. Természetesen mindenkinek fontos, hogy a játékstílusához igazítsa a csapatát, azért emellett érdemes figyelni arra is, hogy a nagy átlag mivel teljesít. Egy-két ember ugyanis tévedhet, ám ha több százezren húznak „A játékos” felé „B játékos” helyett, akkor bizony ott érdemes elgondolkodni azon, hogy mindez nem lehet véletlen.

A FUTBin például egy olyan oldal, ami listáz nekünk számtalan FIFA statisztikát. A weboldal segítségével megnéztük, hogy a FIFA 21 első Weekend League hétvégéje után hogyan alakult a meta, mely játékosok szerepeltek a legtöbb mérkőzésen a hétvégén.

Íme, a jelenlegi legkedveltebbek:

A 10 legtöbbet használt játékos a FUTBin adatai szerint

Látva az eredményt, azt kell hogy mondjuk, nem tévedtünk hatalmasat, amikor azt állítottuk a FIFA 21 időszak elején, hogy a Premier League lesz az idei év legrelevánsabb ligája. Ezt a Weekend League hétvége is igazolta, egy pillanat alatt az élre törtek az Angliában játszó játékosok.

5. Rodrigo

Valószínűleg azon senki sem lepődik meg, hogy a Leeds United friss igazolása az egyik legkedveltebb játékosa jelenleg a játéknak. Kiváló kezdőcsatár a spanyol, akinek a statisztikái a játék jelenlegi stádiumában bőven jól szuperálnak. Relatíve olcsó is, így meg sem kellett szenvedni érte. Novemberre egyébként valószínűleg lejjebb csúszik majd a ranglétrán.

4. Marcus Rashford

A Manchester United fiatal angol szélsőjét az „olcsó Mbappénak” is nevezik néhányan. Azt azért nem mondanánk, hogy mindenki számára megfizethető jelenleg, viszont az tény, hogy kiváló erősítése lehet egy keretnek, ha van rá Coin.

3. Timo Werner

Még ha nem is megy úgy a Chelsea szekere jelenleg, ahogyan azt nyáron eltervezték, egyértelműen az egyik legimpozánsabb átigazolási időszakot tudhatja magáénak a londoni klub. Többek között a német csatár is most érkezett, ennek pedig nagyon örülnek a Premier League rajongók. Sokan a saját csapatukban is használták Wernert.

2. Gareth Bale

A tékozlófiú hazatért. Bale Real Madrid karrierje az utóbbi néhány évben teljesen bedőlt, így sokan azt hitték, hogy befellegzett a walesi kapitánynak. Végül José Mourinho megkönyörült rajta és kölcsön kérte őt a madridi klubtól. Ezzel pedig ismét Tottenham játékossá avanzsált Bale. A FIFA kártyája látott már szebb napokat, viszont még így is átlagon felülinek számít, így sokan megszerezték maguknak az olcsóbbnak mondható szélsőt.

1. Allan

Az Everton idén egyértelműen a bajnoki trófeára hajt. Carlo Ancelotti csapata hatalmasat erősített nyáron, többek között leigazolták a középpályára Allant, aki szinte biztos, hogy hatalmas löketet ad majd a csapatnak. Ám ha mást nem, a FIFA játékosoknak kiváló linkeket. Richarlisonnal perfect linket alkot, valamint Lucas Mourát is képes szinte az összes csapatba beleintegrálni. Kiváló középpályás, akinek univerzális szerepe mellett a kapcsolatok kialakításában is kulcsszerepe lehet FIFA berkeken belül. Nem meglepő, hogy ő volt a legtöbbet használt játékos.

https://www.facebook.com/groups/323785864438538

×