Sajnos még mindig nem működik minden helyzetben zökkenőmentesen a Fortnite Vault-rendszere. Mongraal első kézből tapasztalhatta meg.

Az FNCS a Fortnite kompetitív szcénájának egyik versenysorozata. Számtalan iterációját ismerjük, most a éppen egy több hetes menet második felvonásánál jártunk. Az FNCS második hétvégéjén Mongraal, a híres brit profi is megmérettette magát.

A kompetitív Fortnite esetében minden meccs kiemelkedően fontos, ugyanis az indulók pontokat gyűjtenek. Pontot a killek után, valamint a helyezésért is lehet kapni, aki pedig ezekben a legjobb, előkelő helyen végezhet a tabellán. Sok esetben a legjobbak folytathatják a menetelést, s akár még egy LAN-ra is kijuthatnak. Bár jelenleg a COVID-19 miatt erre nem sok esély van…

De talán ez nem is probléma.

A játék ugyanis képes őrültségeket csinálni. A korábban már említett Mongraal bukott hatalmasat nyertes pozícióból, ezzel is hátráltatva a menetelését.

 

Mongraal – I just got kicked

Watch Mongraal’s clip titled „I just got kicked”

A profi Fortnite játékos és streamer, éppen egy széfet (Vault) próbált volna kinyitni, amikor beütött a krach. A Key Card még rendeltetésszerűen működött, ám a hatalmas páncélterem ajtaja már nem akarta az igazságot. Míg Mongraal arra várt, hogy kitáruljon a fémajtó, a csákányával csapkodni kezdte azt. Ez pedig egyértelműen nem tetszett a játéknak, azonnal kidobta a menübe a versenyzőt.

Mondanunk sem kell, ennek közel sem lett volna szabad így működnie. Pláne nem egy verseny esetében, ahol egyébként minden másodperc számít, valamint meccslimit is van. Érdemes figyelni az ilyen jellegű hibákra, ugyanis úgy tűnik, az Epic Games még mindig félvállról veszi a kompetitív éra dédelgetését.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×