Az Apple kőkeményen harcol a környezetért.

Korábban írtunk róla, hogy nagy felháborodás következett, miután az Apple úgy döntött, idén már nem adják az iPhone 12-es modellek mellé a töltőt és az EarPods-ot. Mindezt a gyártó a környezettudatossággal indokolta, majd ezek után külön kezdte el árulni a termékeket. Így akinek egy töltőfejre is szüksége van, az az Apple boltjából megvásárolhatja 7 990 forintért, mellé az EarPods pedig további 7 990 forintba fog fájni.

Az iPhone 11-es modellek csatasorrendben / Kép: The Verge

Úgy tűnik, az Apple immáron nem csupán az iPhone 12-es modellek esetén nem adja a fentebb említett tartozékokat, hirtelen ugyanis frissítették a jelenleg kapható korábbi modellek adatlapjait. Ennek örömére az iPhone SE (2020), az iPhone 11 és az iPhone XR dobozában sem fogunk találkozni az USB-C töltőfejjel, továbbá az EarPods sem a repertoár része a továbbiakban.

„Környezetvédelmi céljaink elérését segíti, hogy az iPhone 11 mostantól nem mellékelünk hálózati adaptert és EarPods fülhallgatót. Kérjük, használd meglévő Apple hálózati adapteredet és fülhallgatódat, vagy vásárold meg külön a tartozékokat.” – fogalmaz a gyártó

Mindeközben a telefonok ára továbbra is változatlan.

Erre szükség lesz / Kép: Apple

Így aki jelenleg egy új iPhone-t akar, annak szinte biztos, hogy be kell majd szereznie az Apple 20 wattos gyorstöltőjét is, ami további 7 990 forintos költséggel jár. Ezt az USB-C adaptert ugyanis csak az előző generációs telefonok esetén vezette be az Apple.

Módosult a doboz tartalma / Kép: Apple

Aki pedig egy új fülhallgatót is szeretne, annak további 7990 forintos kiadással kell számolnia, feltéve ha az EarPods-ra vágyik. Ez alól egyedül Franciaország az üdítő kivétel, ott ugyanis törvény kötelezi a gyártókat, hogy headsetet is csomagoljanak a készülék mellé, így ott nem jött be az Apple „környezettudatos” terve.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×