A kínai Oppo nevű mobilgyártó olyan szabadalmat nyújtott be, mely alapján csúsztatással bővíthető mobiltelefon-kijelzőt kaphatunk a jövőben.

Bár még egyelőre a hajlítható kijelzővel rendelkező mobilok sem terjedtek el igazán és nem forrt ki a technológia, a kínai Oppo máris egy más, újfajta kijelzőben gondolkozik. Talán még sokan emlékeznek a 2000-es évek elején megjelent csúsztatható mobilokra, melyek esetében a gombokat tudtuk előhívni a csúsztatással.

Az Oppo tervei szerint csúsztatással lesz nyújtható a képernyő az új mobilokon.

Az utóbbi években a kijelzők méretének növekedése egyre nagyobb problémát okoz a felhasználóknak. Egyes mobilok már nehezen férnek el a zsebben, így sokan egyfajta kompakt megoldást keresnek. Erre az egyik megoldás az összehajtható képernyős mobil. A másikat talán pont az Oppo hozza el, a csúsztatható mobilképernyő-bővítéssel.

A technológiáról egyelőre csak néhány kép látott napvilágot, mely a nemrég benyújtott szabadalmi dokumentumban jelent meg. A Tigermobiles szivárgása rámutat arra, hogy a mobil oldalán található sínrendszerrel hívjuk elő a képernyő bővített részét. Így a kis eszköz hamar egy nagy kijelzős mobillá válhat.

Természetesen a szabadalom nem jelenti azt, hogy valaha készül is ilyen mobil. Hasonlóval már a Samsung is próbálkozott, szóval van rá esély, hogy készül majd valami hasonló.

Neked hogy tetszene egy összecsukható képernyős mobil?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×