Igen, a DNF is kellemetlen, főleg ha nyerésre állsz, de a hétvégén rendszeresen belefutottam egy másik hibába. Utolsó emberként nem járt piros az ellenfélnek.

Túl vagyunk a FIFA 21 első Weekend League hétvégéjén. Legalábbis már túl lennék rajta, de mivel most 24 órával eltolták a kezdést, ezért ma is befejezhetjük a maradék mérkőzéseinket. Minden játékos ilyenkor megpróbálja a maximumot nyújtani, ezért különösen zavaró, ha egy mérkőzés egy játékbeli hiba miatt megy el. Erre példa, hogy a FIFA 21-ben az utolsó emberes szerelésért nem jár piros.

Mindenki emlékezhet Federico Valverde szerelésére a Real Madrid, Atletico Madrid közti kupadöntőben. Akkor az uruguayi mérkőzést nyert belépőjével a királyi gárdának annak ellenére, hogy kiállították.

 

Ez bárki bármit mond, egyértelmű piros. A FIFA 21-ben is hasonló szituációért azonnal villannia kéne a kártyának, azonban itt a játékvezető csak sárgával díjazza a hasonló eseteket.

 

Több streamernél és saját magamnál is észrevettem, hogy az ellenfél rendszeresen kihasználta a játék hibáját, és a tisztán a kapura törő támadásaimat így semlegesítette. Ez azért kellemetlen, mert ha csak egy gól a különbség a két csapat között, vagy éppen döntetlen az állás, akkor ez egy mentőövet ad a védekező játékosnak, hogy a piros lapot elkerülve is szerelhet utolsó emberként. Egyelőre csak egyszer villant a piros lap nálam, amikor Griezmann-nal a kapura törve oldalról érkezett egy belépő. Akkor pontosan nem tudom miért döntött úgy a játékvezető, hogy kiállítja a védőt, de végül leküldte a pályáról.

De, hogy pontosan miért is van ez a játékban? Nem tudom emlékeztek-e, de a EA Play verzió megjelenése előtt érkezett egy Pitch Notes, ahol azt írták, hogy túl sok piros lap születik a mérkőzéseken, és a belépőkért járó büntetést enyhítik. Úgy tűnik, picit túltolták a finomhangolást, mert most meg átestünk a ló túloldalára.

Remélem a következő WL-ig kijavítják ezt a hibát, mert tényleg kellemetlenül sokan használják. Remélem a pontrendszeren is változtatnak egy picit, mert ha kapok egy DNF-et már kevesebb meccset játszhatok a hétvégén.

Számotokra melyik volt a legidegesítőbb hiba a hétvégén?

Ezt olvastad már?

Így áll a FIFA 21 meta az első Weekend League után

×