A korai összehasonlító tesztek alapján a Microsoft új konzoljának hőmérséklete jóval alacsonyabb, mint a PS4 Pro és az Xbox One X esetében.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft igen hatékony hűtőrendszert tervezett az Xbox Series X számára. A vállalat azt ígéri, hogy hűvösen és csendesen működik a konzol, köszönhetően a párhuzamos hűtési architektúrának.

A korábbi kritikák ellenére, az Xbox Series X nem melegszik túl.

A konzollal kapcsolatban korábban megjelent olyan hamis vádak, miszerint túlságosan túlmelegszik a rendszer. A Microsoft cáfolta ezt, és azt állította, hogy a konzol nagyjából annyi hőt bocsájt ki, mint egy Xbox One X. Azóta persze sok víz lefojt a Dunán, és születtek friss tesztek is, ellenőrzött környezetben.

A VentureBeat munkatársa, Jeff Grub nem csak tesztelte a konzol hőmérsékletét, de összehasonlította azt a PS4 és Xbox One X konzolokkal. Mivel Grubb nem szedte szét a konzolokat, az érzékelők nem a belső alkatrészekhez kerültek, csupán a konzol belső terébe. A teszteket a Hitman 2-val végezték, 10 perc játék alatt.

Eredmény

Kép: Twitter

Az Xbox Series X átlag-hőmérséklete a folyamat során 47,7 fok volt, a maximális 50,4 fok. Jól látható, hogy ez a PS4 és az Xbox One X hőmérséklete alatt van. Grubb később kijelentette, hogy a teszt nem tökéletes, de bizonyítékul szolgál arra, hogy nem lesznek túlmelegedési problémák az Xbox Series X-nél.

Íme, egy további összehasonlítás, melyben az RTX 3080 is szerepel.

Ez azért jó hír, nem igaz?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×