Nem kell elmenned még a legközelebbi gamer bárig sem, ha valami igazán színes és videojáték ihletésű italra vágysz. Ez a néhány shot és koktélrecept gyorsan és egyszerűen elkészíthető otthon is!

Shirley Templar

Az Assassin’s Creed rajongóknak talán már ismerősen hangozhat a Shirley Templar neve, legalábbis, ha játszottak a Revelations-szel. Ebben hangzik el ugyanis Desmond-tól, az első három játék főszereplőjétől, hogy kedvenc itala a klasszikus Shirley Temple egy kis ginnel megbolondítva. Mivel az Assassinok fő ellenfelei a Templarok, vagyis templomosok, külön jár egy kreatív pacsi a szójáték megalkotójának is.

Shirley Templar

Kép forrása: Drunken Moogle

A Shirley Templar egy végtelenül egyszerű ital. Sprite, gyömbér ízű üdítőital, grenadine és persze gin kell hozzá. Ami az arányokat illeti, egy pohár koktél esetében fél deci ginhez fél deci grenadine-t adjunk, majd töltsük fel az egészet egy-egy arányban Sprite és gyömbér keverékével!

Hozzávalóinak köszönhetően a melegebb estéknek is kiváló kísérője, savanykás és fanyar ízei miatt alkoholmentes változatban finom frissítő. Ha ginnel készítjük azonban jól megállja a helyét egy őszi buliban is. A grenadine vörös színe egy koktélcseresznyével kiegészítve a Halloween ideális kellékévé is teheti.

Halo – Master Chief

Egy ütős, mégis frissítő long drinket kapunk, ha Midori likőrt Jack Daniels-szel és Jagerrel keverünk, majd az egészet felöntjük citromos szódával. A Midori dinnyés íze édességet visz az italba, míg a whiskey és a Jager pedig a hidegebb napokon is garantáltan felmelegít. Utóbbit markáns íze miatt nem ajánljuk mindenkinek, zöld színével azonban érdekes színfoltot vihet egy házibuliba.

halo cocktail

Kép forrása: pomterest.com

A Shirley Templarhoz hasonlóan ezt sem bonyolult elkészíteni, még mixer sem kell hozzá. Töltsünk meg egy nagy poharat félig jéggel, ehhez pedig adjunk két rész Midorit és egy-egy arányban Jack-et és Jagert, majd töltsük fel az egészet a citromos üdítővel.

Spyro, the Dragon

Spyro, a sárkány először 1998-ban mutatkozott be a játékosoknak, akik felnőve bizony egy shot formájában is megemlékeztek róla. A felespohárban készülő ital amennyire finom és édes, annyira tüzes is tud lenni. Az alapját kék Curacao likőr, áfonyalé és fahéjas whiskey adja, utóbbi képviselteti magát benne azonban a legkisebb arányban. Ez a keverésnél annyit jelent, hogy két rész Curacaohoz két rész áfonyalét adunk a pohár aljára és a fennmaradó részt töltjük fel a fahéjas whiskey-vel.

Spyro cocktail

Kép forrása: tumblr.com

A folyadékok eltérő sűrűségének köszönhetően a színek halványan szétválnak majd az italban, ami így minimális erőfeszítéssel az este látványos kiegészítője lehet.

Sonic, the Hedgehog

A Spyro tüzes ízkombinációja után jól eshet egy kis mentolos felfrissülés. A Sonic összetevői között a Curacao mellett a grenadine és a mentalikőr is szerepel, így egy kicsit visszafogottabb, mint a sárkány lehelete. Ez is felespohárban készül, aminek az aljára egy rész gránátalmaszirup kerül. Ezt követi két rész mentalikőr, amit végül a kék Curacao koronáz meg.

Sonic cocktail

Kép forrása: Drunken Moogle

Ahhoz, hogy a rétegek szépen elkülönüljenek egymástól és végül megkapjuk a Sonic színeiben pompázó italt egy kiskanál lehet a segítségünkre. Miután a grenadine a pohárba került, fogd a kanalat és domború oldalával felfelé tedd a pohár oldalához és ezen keresztül csurgasd bele a következő két réteget!

Skyrim: Cliff Racer

Ez a Skyrim ihletésű ital nem való kispályásoknak, brandy, whiskey és rum is van benne, amit egy kis vörösborral és ciderrel lehet fellazítani. A recept azt mondja, hogy egy nagy pohár Cliff Racerhez egy shakerbe tegyünk egy jó adag jeget. Erre öntsük rá két cent bourbon whiskey és két cent stroh rum keverékét, majd adjunk hozzá fél deci alma brandy-t is és jól rázzuk össze.

Skyrim cocktail

Kép forrása: The Geeky Chef

Ha az italunk kellően lehűlt, fél deci fűszeres vörösborral lazítsuk fel a tömény alkoholt. Ha még mindig túl erős lenne a keverékünk, adjunk hozzá ízlés szerint almás cidert.

Metroid

A videojáték-széria még a ‘80-as években indult, eddigi utolsó felvonását pedig 2017-ben jelentették meg. A különböző űrlényeket is felvonultató játék ihlette koktéltól könnyen láthatunk mi is csillagokat, kétfajta rum is kerül ugyanis a közepes méretű pohárba. A két cent Bacardi almát két cent kókuszos rummal egészítjük ki, amire jöhet egy tasak epres vagy kiwis italpor is. Az eredeti recept Kool-Aidet ír, de ennek hiányában a döntést rád bízzuk.

Metroid cocktail

Kép forrása: demonlobster.com

Óvatosan azért a keveréssel, az összetevőket ugyanis Sprite-tal kell felönteni. Az egész ital megkoronázásaként pedig adhatunk még hozzájuk néhány eperszemet is, hogy a Metroid lényeit is felidézzük.

Tingle

Bár az ital nevéből nem jönnénk rá, a Legend of Zelda ihletésű koktél a legütősebb a listán. A Tingle hozzávalói között alkoholtartalmú italon kívül mást nem is nagyon találunk, fogyasztását így csak mértékkel ajánljuk! Édes íze miatt könnyen kísértésbe eshetünk, hogy többet fogyasszuk belőle a kelleténél, pedig tequila, vodka és dinnyelikőr is van benne.

Zelda tingle

Kép forrása: Drunken Moogle

Az elkészítéséhez szükségünk lesz még poharanként egy koktélcseresznyére, ami főként dekorációs célokat szolgál majd. Erre jön az egy rész tequila silver, egy rész vodka és egy rész Midori keveréke és, mielőtt nagyban belejönnénk a koktélkészítésbe, már meg is vagyunk vele.

Red Potion

A Zelda rajongók úgy tűnik nem szeretnek kicsiben játszani, a Link által iszogatott vörös bájital is rögtön kétfajta erős alkohollal indít. Érdemesebb egy nagyobb pohárban, vagy a hangulat kedvéért egy kis méretű üvegcsében kikeverni. Ennek aljára kerüljön két cent tequila silver, amit koronázzunk meg fél deci fűszeres barna rummal!

Zelda Red Potion

Kép forrása: Drunken Moogle

A piros színt az áfonyalé adja, ami egyben kicsit fel is lazítja a tömény alkoholt az italban, aminek az erősségét is szabályozhatjuk a segítségével. Valódi videojátékos külsőt adhatunk neki, ha a receptet ehető csillámporral is kiegészítjük. Ezt cukrászati kellékek között találhatunk, de jégkockákra öntve is dekoratív külsőt kap a Legend of Zelda piros bájitala.

Annak is megvan azért a maga hangulata, ha a barátainkkal beülünk a kedvenc gamer bárunkba és video- vagy társasjátékozás mellé szürcsölünk el néhány látványos koktélt. Ha erre nincs lehetőségünk, vagy csak feldobnánk a jó öreg couch co-opunkat, ezeket az italokat otthon is gyorsan elkészíthetjük.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×