A magas órajel az új Ryzen teljesítményének kulcsa.

Amíg az Intel processzorainál nem igazán történik teljesítménynövekedés, ha a extrém gyors memóriákat használunk, addig a Ryzenek esetén teljesen más a helyzet. Ez a különbség akkor mutatkozott meg, amikor egyes tesztelők az Intelnél használt, javarészt 2666 MHz-es RAM modulok mellett a 3200 MHz feletti memóriamodulokkal is összevetették a teszteredményeket. Egy ideje pedig már mindenki tudja, hogy a Ryzenek mellé érdemes legalább 3200 MHz-es memóriamodult választani.

Most kiszivárgott egy AMD prezentáció, amiről a Technopat számolt be. Ez alapján pedig a gyártó immáron a 4000 MHz-es memóriamodulokat ajánlja az új Ryzen 5000-es széria mellé.

A határ a csillagos ég / Kép: arukereso.hu

Ez a specifikáció viszont némileg megdobja majd a gépépítők büdzséjét, ugyanis ameddig egy 3200 MHz-es 16 GB-os RAM Kit 20 ezer forintba kerül, addig a legolcsóbb 4000 MHz-es darab 40 ezer forinttól indul. Ha pedig valaki még feljebb akar menni, a 4400 MHz-es Kit modulokért már 45 ezer forintot kérnek. Ezt mindenképp érdemes lesz belekalkulálni vásárlásnál, persze amennyiben az AMD is megerősíti az információt.

A Cyberpunk 2077 mercheket láttad már?

A borítókép csupán illusztráció

 

×