Hétvégén érkezik a FIFA 21 első Weekend League hétvégéje. A cikkünkben Boras, valamint Tekkz felállásait mutatjuk be számotokra.

Hivatalosan ma rajtolt volna el a FIFA 21 első Weekend League hétvégéje, azonban az EA az indulást 24 órával elhalasztotta. Ez időt ad a játékosoknak, hogy még egy picit finomhangoljanak csapataikon és taktikáinkon.  Cikkemben most Boras és Tekkz csapataiból hoztam mintát.

Boras az új FIFA-ban egy érdekes felállással kísérletezett. Szakítva az eddig megszokott 4 védős formációval, 5 védőre váltott, ahol a támadásokba a két szélső bekket is bevonja. Ötödik védőnek az egyik védekező középpályást használja, míg középpályára a szélsők lépnek be.

A képen a taktikai instrukciókat láthatjátok, ahol mind a két esetben egyelőre balanced stílust használja. A felállás sava-borsát azonban az instrukciók képzik.

  • Csatárok: Drift Wide és Get in Behind
  • Védekező középpályás: Cover Center és Stay Back While Attacking
  • Szélső védők: Join the attack

A támadásokba a szélső védők is folyamatosan belépnek lehetőséget adva jó beadásokra. Legtöbb esetben legalább három embernek is beívelhetjük a labdát esélyt adva ezzel a gólszerzésnek.

 

Tekkz a jól megszokott 4231-es felállásra esküszik. A már jól ismert formációnál a stílus nem nagyon különbözik Boras taktikájától.

Ebben az esetben is a balanced a nyerő. Az instrukciók pedig szerintem nem nagyon lepnek meg senkit:

  • Csatár: Stay Forward
  • Szélső támadó középpályások Get into the Box for Cross
  • Védekező középpályások: Stay Back While Attacking és Cover Center
  • Szélső védők: Stay Back While Attacking

 

Ezek tehát Boras és Tekkz egyéni taktikái. A videókból részletesebb tájékoztatást kaptok, és akár ma még be is gyakorolhatjátok őket a WL előtt.

Ti melyik formációra esküsztök?

https://www.facebook.com/groups/323785864438538

×