A Fortnite Battle Royale már elmúlt három éves. Ez idő alatt több ikonikus helyszín is feltűnt a játékban, összeszedtük a kedvenceket. Te jártál mindegyikben?

A Fortnite Battle Royale már elmúlt három éves. Az Epic Games nagy sikerű lövöldéje úgy lett a világ egyik legismertebb és legjátszottabb karaktere, hogy eredetileg csak reklámfogásnak készült. Az eredeti Fortnite játékmód ugyanis a Save the World, amit ráadásul két hónappal korábban dobott piacra a kiadó. Viszont akkoriban a PUBG miatt hatalmas igény alakult ki a Battle Royale iránt, s ebből a hatalmas tortából lényegében mindenki szeretett volna egy szeletet.

Bizony ám, az Epic Games is, így a meglévő lehetőségekkel (hatalmas előnyük volt, ugyanis az Unreal Engine gyakorlatilag az övék volt) felvértezve elkészítették a saját verziójukat két hónap alatt. Így szeptemberben napvilágot látott a Fortnite Battle Royale, ami ráadásul ingyenes modellt kapott. Egyértelműen az volt a célja ezzel a cégnek, hogy berobbantsák a Save the World eladásait. Aztán mikor kiderült, hogy egyre népszerűbb lesz az arénaszerű játékuk, elkezdtek kozmetikai tárgyakat készíteni hozzá, s így megjelent a mikrotranzakció is. Az első igazán nyereséges Battle Pass modell is hozzájuk tartozik, ami a játék harmadik szezonjára óriási bevételt kezdett termelni az Epic-nek.

Egy ilyen komoly játékosbázissal rendelkező játék esetében pedig pillanatok alatt kialakulnak a felhasználói preferenciák. A Battle Royale játékok esetében ez lehet egy fegyver, skin, vagy éppen helyszín. Utóbbi most a cikkünk témája, ugyanis a Fortnite története során több ikonikus helyszínnel is találkozhattak a játékosok. Sajnos ezek közül több már az enyészeté lett, ugyanis a Chapter 2 megjelenésével az első szigetet magunk mögött hagytuk.

A Fortnite közösség legkedveltebb helyszínei

Egy ilyen témát meglehetősen nehéz objektíven megközelíteni. De szerencsére a különböző fórumok és egyéb internetes gyűjtések adatai alapján azért tessék-lássék módjára meg lehet határozni ezeket. A lista nem tartalmaz rangsort, szimplán csak körbejártuk, hogy hogyan alakultak a játékosok preferenciái az elmúlt évek során. Na meg némi szubjektív véleményt is belecsempésztünk az anyagba.

Salty Springs

Gondolom senki sem fog meglepődni azon, hogy a kisváros felkerült a listánkra. Mind a mai napig fontos szerepet tölt be Salty, központi pozíciójának köszönhetően sokan kezdik arra körüket. Nem gondolom, hogy a legjobb megoldás, ugyanis a hatalmas tömegekhez viszonyítva kevés felszerelés és láda található a városban. Cserébe minden szezonban bejárhattuk az épületeit és utcáit Salty Springs-nek, ez pedig valószínűleg sokaknak hívogató.

Dusty Divot/Depot

Remélem, még vannak olyan játékosok, akik emlékeznek Dusty Depot-ra. A három hatalmas raktárépület sokáig közkedvelt landolópont volt a játék első néhány szezonjában. Aztán érkezett egy hatalmas meteor és végérvényesen átírta az eredeti Fortnite sziget képét. Depot-ból Devot lett, s onnantól kezdve egy hatalmas kráter tátongott a pálya közepén.

Pleasant Park

Szintén egy olyan város, ami már a Chapter 1 során is bejárható volt. Saltyhoz viszonyítva egy jóval nagyobb városról beszélünk, aminek a focipályája a Chapter 2 során új szerepet kapott. Egészen eddig csak egy hatalmas terület volt, aminek a közepén csalinak ott pihent egy láda. Sokak vesztek oda a kinyitása során. Mostanában viszont egy teljes bázis található alatta, a Pleasant Park Vault kinyitása sokak célja a játék elején. Nagy terület, bőséges loot, csupán a szigeten való elhelyezkedése miatt nem a legideálisabb helyszíne a Fortnite-nak.

Tilted Towers

Nincsen legendásabb helyszín a Fortnite történetében Tilted Towers-nél. Itt nincs szükség szavazásra, vagy gyűjtésre, aki mást várt a legikonikusabb pozícióra, az vagy nagyon új játékos, vagy sosem figyelt eléggé. Tilted számtalan párbaj otthona volt körönként a Chapter 1 során. Annál nagyobb káoszt, ami ott tudott kialakulni, a játék még azóta sem látott. Hatalmas épületek, relatíve nagy terület és temérdek loot. Azok voltak ám a jó idők!

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×