Nemrég egy felmérésből kiderült, melyek a világ legkedveltebb videojáték-karakterei. Íme, a TOP 50 hős, akire a legtöbbet keresünk a neten.

A videojáték-történelem nagyjából 50 éves múltja során számtalan videojáték-karakter vált kultikussá és legendássá. Annak ellenére, hogy egyes karakterek hosszú utat tettek meg, korok és generációk váltakoztak, a kedvencek örök kedvencek maradtak. Éppen ezért népszerűségük töretlen, és sokszor keresünk rájuk a Google szolgáltatásában.

Most kiderül, melyek a világ legkedvencebb videojáték-karakterei.

Egy új kutatás során a Mazuma Mobile a Google keresési adatait vette alapul, hogy listát készítsen a kedvenc karakterekből.

A TOP 3

  • Pac-Man – 53,1 millió keresés

Az elmúlt néhány évtized hihetetlen játékfejlődése ellenére úgy tűnik, hogy egy klasszikus örök kedvenc maradt, Pac-Man így az első helyet foglalja el. Az 1980-ban megjelent karakter a Bandai Namco kabalafigurája, az évek során több mint 30 játékban tűnt fel, sőt két saját sorozat és egy róla elnevezett dal is megjelent.

  • Pikachu – 41,2 millió keresés

A Pokémon franchise népszerűsége a 90-es évek végén kapott szárnyra, több mint 150 karaktert sikerült bemutatni, ám egyikükért rajong a világ. Pikachu először a Pokémon Red & Blue játékban jelent meg, közben a japán popkultúra ikonja lett. Tavaly saját élőszereplős filmjében, a Detective Pikachuban Ryan Reynolds adta a hangját.

  • Sonic, a sündisznó – 38,4 millió keresés

A szuperszonikus sebességgel futó kék sündisznó igazi videojáték-hős. Hamar a világ egyik legismertebb videojáték-karakterévé vált, akiről pedig azóta hollywoodi film is készült.

Íme a további TOP 50.

A te kedvenced rajta van?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×