Természetesen még mindig nincs hivatalos bejelentés arról, hogy érkezne a Nintendo Switch Pro, pletyka és szivárgás viszont van bőven.

Már három év telt el azóta, hogy a Nintendo Switch elvarázsolta a videojáték-közösséget, egyedi konzolhibrid megoldásával. Azóta a Nintendo kiadta az eredeti konzol frissített verzióját, mely jobb akkumulátor-élettartammal rendelkezik. Aztán jött az egyszerűbb Nintendo Switch Lite.

Régóta várják a rajongók az erősebb Switch megjelenését.

Kép: TechWorld

Miközben a Microsoft és a Sony idén télen elhozza az otthonokba a konzolok új generációját, a Nintendo nem fedte fel a jövőbeli terveit. Sokan kíváncsiak most arra, hogy mi lesz a Switch sorsa. Miközben a Nintendo néma az ügyben, pletykák szerint a Switch Pro már készül. Íme, minden pletyka és szivárgás a témában.

Otthoni konzol, magas specifikációval

Egyesek azt állítják, hogy a Switch Pro teljes mértékben otthoni konzol lesz, vagyis nem lehet majd magunkkal vinni. Ez több szempontból furcsa megoldás lenne, hiszen a Switch varázsa pont abban rejlik, hogy hibrid. A Switch Lite persze szakított a hagyományokkal, az csak hordozható konzol lett. Vajon mennyi értelme lenne egy erősebb hardverrel ellátott, csak otthoni Switch konzolt kiadni?

A pletyka szerint a csak otthoni Switch egy egyedi Nvidia Tegra Xavier processzort, 54 GB-os SSD-t, 4K támogatást és két USB-C portot tartalmaz. A Nintendo Switch egyébként jelenleg Nvidia Tegra X1 processzort, 6,2 hüvelykes képernyőt, 720p kijelzőt és 32 GB belső tárhelyet tartalmaz. Ez azonban egy 4chan bejegyzésből származik, szóval érdemes fenntartásokkal kezelni.

4K felbontás

Kép: Arch Technica

Az utóbbi időben az egyik legfontosabb, amivel a konzolgyártók dobálóznak, hogy megnyerjék a vásárlókat, az a 4K felbontás. Így igaz, sajnos a mai világban nagyon nehéz eladni valamit, ami nem nyújt 4K élményt. Egy másik szivárogtató azt állítja, hogy beszélt egy névtelen fejlesztővel, aki azt állítja, hogy a Nintendo felkérte őket, hogy készítsenek 4K felbontást támogató Switch játékokat. Ez persze azt jelenti, hogy ehhez megfelelő Switch konzol is kell. Jelenleg a Nintendo Switch 1080p felbontást támogat a tévémódban.

A Nintendo válasza

Természetesen a Nintendo Switch Pro kapcsán nem most indultak el a találgatások, így a cégnek is volt már lehetősége arra, hogy reagáljon. A Nintendo elnöke Shuntaro Furukawa a befektetőknek korábban azt mondta: a vállalat nem tervezi, hogy idén új modellt ad ki a konzolból – írja a Dot Esport.

“Felhívjuk figyelmüket, hogy nem tervezzük új Switch modell bevezetését 2020-ban” – hangzott el az igen egyértelmű mondat. A nyilatkozatot a cég elnöke közvetlenül a befektetőknek mondta, így valószínűtlen, hogy ez csupán egy félrevezető marketing taktika lenne.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a vállalat nem készülne valamivel a jövőben, mondjuk 2021-ben vagy 2022-ben. A Nintendo Switch Pro készülése még nincs megerősítve, szóval a rajongók annyit tehetnek, hogy reménykednek. Talán az Xbox Series X és a PS5 megjelenése némi olaj a tűzre.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×