A PUBG Mobile fejlesztői nemrég új anti-cheat rendszert vezette be a csalók kitiltására. A friss jelentések szerint elég jól működik.

Ahogy szinte minden online játékban, a PUBG Mobile esetében is rendkívül nagy probléma a csalók jelenléte. A játékosok szerint az utóbbi időben különösen elszaporodtak a csalók, így a fejlesztőknek ki kellett találniuk valamit. Nemrég egy teljesen új anti-cheat rendszert vezettek be, ami igen sikeresnek tűnik. A PUBG Mobile hivatalos Twitter oldala szerint

október 2-8 között 3,7 millió játékost bannolt az új rendszer.

Kép: Twitter

A jelentés szerint az okok között a leggyakoribb az iOS Jailbreak Plugin Hack, a DDoS támadás, valamint az Area Damage Hacks. A bejelentésben természetesen részletesen is látható, hogy pontosan ki milyen csalást használt, illetve ki milyen rankban játszott, mielőtt kitiltották.

Már a játékban van egy új anti-cheat funkció is

A fejlesztők közben létrehoztak egy másik új csalásellenes funkciót is, Video Review Station néven. Ennek lényege, hogy a játékosok eldöntik, hogy egy videóban szereplő jelentett játékos csalt-e vagy sem. Ha sokan úgy gondolják, hogy csaló, akkor a fejlesztők kivizsgálják az esetet. A videókat átnéző játékosokat nevezhetjük nyomozóknak is. A legjobb nyomozók ráadásuk megkapják vezető nyomozó címet is (Master Investigator). Ha egy nyomozó egy héten 21 helyes ítélettel segíti a csalók kitiltását, akkor három klasszikus ládakupont kap ajándékba.

Szerinted hány csaló lehet még a játékban?

https://www.facebook.com/groups/pubgmobilkozosseg/

×