A magyar gyártó újabb termékét vettük górcső alá.

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ArenaRacer hazánkban. 2019 év végén írtunk először az ArenaRacerről, azóta pedig láthatóan elég jól megy a szekér. Egyre több streamben villan meg a cég sasszerű logója és a webáruházunk visszajelzése szerint is egyre több ArenaRacer szék talál gazdára. Ennek örömére megnéztük egy újabb terméküket, ezúttal a Titan a soros.

Csomag

A csomagban nem kaptunk semmi meglepőt. A szék összetevőin túl egy kényelmesnek tűnő nyak és deréktámasz került a pakkba. Na meg egy imbuszkulcs, némi csavar társaságában, ebből is sejthető, hogy nem nagy ördöngösség összerakni a széket. Persze ilyenkor minden perc sokkal hosszabbnak tűnik, hiszen mindenki arra kíváncsi, hogy milyen benne ülni.

Az összeszereléssel nem ment el sok idő, viszont a háttámlát elég nehéz lesz egyedül becsavarozni, egy segítő társsal viszont pillanatok alatt végezhetünk az összeszereléssel. Nekünk kb. 15 percet vett igénybe a művelet.

Dizájn

A Dark Deserthez képest itt sokkal visszafogottabb a dizájn, ezt nem is nagyon firtatnám, mert ízlésfüggő. Nálunk a fekete-fehér verzió vendégeskedett, ami szerintem egy remek kombináció, letisztult, mégis elegáns. Akár egy tárgyalóban sem tűnik ki a tömegből, de mégis kényelmes és látszik a magas minőség.

Az ülőlapon és a háttámlán kívül viszont minden azonos a korábban tesztelt Dark Desertnél látottakkal. A szék talpa ugyanúgy fekete-piros színben úszik, ez ugyanis az ArenaRacer egyik védjegye. A kartámaszt a misztikusan hangzó 4D technológiával látták el, azaz nemcsak le-fel állíthatjuk, hanem előre-hátulra vagy akár balra-jobbra.

Így mindenki beállíthatja a kartámaszt a saját szájízének megfelelően. Ezen túl a szék magassága is állítható, továbbá a háttámla dőlésszögét is magunk kezelhetjük, egészen 165 fokos szögig bezárólag.

Méret

A hivatalos specifikáció /Kép: ArenaRacer

A méretek a fentebbi képen láthatóak. Az biztos, hogy a szék mérete nem lesz senkinek kicsi, viszont a magasság már más tészta. Noha a gyártó nem írja, de a 180 centi felettiek inkább ne is próbálkozzanak vele, ezt ugyanis a 160-175 cm közötti magassággal rendelkezőknek készítették, nekik viszont nagyon tetszeni fog.

A szűk keresztmetszet a háttámla legfelső részén keresendő, itt tudjuk ugyanis rögzíteni a fejpárnát, ami az én 182 centiméteremmel már nem ment túl könnyen, mert egyszerűen elfogyott az anyag a nyakam környékén. Ellenben Bence kollégám az első próbát követően beleszeretett a Titánba.

Azt mondta, ilyen kényelmes székben nem ült még előtte.

Azóta már be is rendelt egyet otthonra magának, mondván úgyis megérett a cserére az előző versenyző.

Anyagminőség

A felhasznált anyagok tekintetében nincs szégyenkezni valója a Titannak, ugyanis a műbőr felületek pont úgy festenek, mintha valódi bőrből készültek volna. Emellett a varrás is elsőosztályú munka, nem találtam benne semmilyen szálhibát, kifejezetten minőségi hatást nyújt. A párnák memóriahabosak, azaz felveszik a nyakunk, illetve derekunk formáját, de szerencsére több óra használat után sem süppedünk bele, szóval nem az olcsóbb, lágy memóriahabbal szerelték, ami szintén plusz pont.

A nyaktámaszhoz kaptunk szíjat, a deréktámaszhoz ellenben nem érkezett semmi hasonló, emiatt kicsit szomorú vagyok, mert így egyrészt nehezebb állítani a magasságot, másrészt nem olyan stabil, azaz figyelni kell rá mindig. A kényelem már más tészta, ott egyáltalán nincs okunk a panaszra, a memóriahabos párnák ugyanis rendkívül kényelmessé teszik a szék használatát, legyen szó akár több óráról.

A talpazat stabil fémváz szerkezet, aminek az egyik részére rákerült az ArenaRacer felirat, viszont a kerekek műanyagból készültek. Remekül lehet vele manőverezni, de a fémkerekeknek jobban örültünk volna, már csak a tartósság faktor miatt is.

A széket itt tudjátok megvásárolni.

Összefoglalás

A magyar titán – ArenaRacer Titan gamer székteszt


Szerzői értékelés

8

Ezúttal sem csalódtunk az ArenaRacer termékében. A dizájn ezúttal kellemes, letisztult és az anyaghasználatra sincs panaszunk. Arra viszont nagyon oda kell figyelni, hogy ezt már nem az 1,8 méter feletti gamerekre tervezték, viszont aki 1,6-1,75 méter között van, annak szinte biztos, hogy rendkívül kényelmes lesz. A memóriapárnáknak köszönhetően több óra használat után sem érezzük fáradtnak magunkat. Az ára viszont lehetne kedvezőbb, a cikk írásának pillanatában 119 990 forint a Titan listaára. Persze 5 év garanciát sem sok gyártó ad a termékére, ez némi bizakodásra adhat okot.

Minimalista dizájn

Minőségi anyaghasználat

Minden irányba mozgatható kartámlák

Borzasztó kényelmes

A memóriahabos derék, ill. nyakpárnák szenzációsak

Minőségi összeszerelés

Magyar termék

5 év garancia

Műanyag kerekek

A deréktámasz magassága továbbra sem állítható

180 cm felettieknek nem a legjobb választás

Olvasói értékelés

0

×