Az Ohióban található Mayfield Heights-ben a rendőrség letartóztatott egy férfit, aki előretolakodott a sorban, hogy új Xbox Series X-et vegyen.

Mivel közeleg a Sony PS5 és a Microsoft Xbox Series X megjelenése, a rajongók egyre izgatottabbak. Vannak, akik nagyon nyugodtan várakoznak, de persze vannak olyanok is, akik teljesen be vannak zsongva. Nem véletlen tehát az, hogy az előrendelhető gépek szinte azonnal elfogytak online.

Ohióban egy GameStop boltban az előrendelés rendbontáshoz és letartóztatáshoz vezetett – írja a GameRant.

Illusztráció

Szeptember 25-én ugyanis egy 34 éves férfi miatt hívták ki a rendőrséget, aki a GameStop szerint előretolakodott a sorban. A rendőrségi jelentés szerint a férfi „az új videojáték-konzol kiadására várt”. Azt persze nem írták le, hogy pontosan milyen konzolt miatt várakozott, de feltételezzük, hogy Xbox Series X-et szeretett volna venni, mivel annak előrendelése szeptember 22-én indult. A férfi ráadásul ellenállt a letartóztatásnak, így most több bűncselekmény elkövetésével vádolják. A rendőrség megérkezése után a férfi hamis információkat adott meg a személyazonosságáról, majd elmenekült. Még kórházba is került, mivel egy „téglafalon átugorva kisebb törést szenvedett el”.

Lám, vannak olyanok, akik egyszerűen nem tudnak várni, és még arra is képesek az új konzol miatt, hogy erőszakossá váljanak.

A GameStop egyébként az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvány miatt egyre rosszabb helyzetbe került, rengeteg üzletet voltak kénytelenek bezárni. A közelmúltban azonban többéves partnerséget kötöttek a Microsofttal, ami persze némi vigaszt nyújt számukra.

Érdekes lesz látni, hogy mi lesz az olyan boltoknál a helyzet, mint a GameStop, mikor megjelenik a PS5 és az Xbox Series S. Vajon harcok is kialakulhatnak a helyekért a sorban? Lehet, hogy komoly sátorozások lesznek?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×