Talán hamarosan megtudjuk, hogy mi lehet pontosan a Fortnite sorsa az Apple eszközein. Jövő év elején esedékes a tárgyalás.

Éles helyzet alakult ki nemrég az Apple és az Epic Games között. Ahogy arról már többször beszámoltunk, az Epic Games megkerülte az Apple Store fizetési rendszerét a Fortnite mobiljátékon belül, hogy az almás cég ne részesülhessen a bevételekből. Válaszul az Apple eltávolította a Fortnite mobilverzióját a Store áruházból. Nem sokkal később pedig elindult a pereskedés. Először az Epic perelte be az Apple-t, majd az Apple az Epic-et. A felek azóta folyamatosan sárt dobálnak egymásra, ám hamarosan talán végre pont került arra a bizonyos i-re.

Az Epic Games és az Apple perére 2021. május 3-án kerülhet sor a bíróság előtt.

Kép: NAG Magazine

A tárgyalás megkezdése előtt azonban rengeteg esemény zajlik még az ügyben. Lesz például egy tárgyalás előtti meghallgatás, aminek célja, hogy minél egyszerűbbek legyenek a későbbi tárgyalások. Erre október 19-én kerül sor.

Nagyon érdekes lesz látni, hogy végül hogyan alakul az ügy. A Washington Post nemrégiben arról számolt be, hogy egy vizsgálat után kiderült: az Apple, az Amazon, a Google és a Facebook is „versenyellenes, monopólium stílusú taktikát” folytat. Közben szeptemberben Yvonne Gonzalez Rogers bíró az Epic-Apple vita során az Apple mellé állt.

Bármi legyen is az eredmény, valószínűleg jelentős hatással lesz a digitális áruházak jövőjére, hiszen ez még precedensértékűvé is válhat a jövőben. Meghatározhatja azt, hogy milyen fizetési metódus alkalmazható egy játék vagy termék esetében, mely egy másik szolgáltató platformján jelenik meg.

Az biztos, hogy a jövőben az Apple kontra Epic pert még sokáig fogjuk emlegetni.

Ezt láttad már?

Még a bíró is az Apple oldalán áll az Epic Fortnite perében

×