Ezek után csodálkozik még valaki, hogy drágák az új RTX-ek?

Az utóbbi időben több alkalommal is megszólalt az Nvidia, ezek központjában többnyire az új videókártyák gyér raktárkészlete állt. A rossz hír, hogy egyszerűen nem tudnak eleget gyártani, de a jelek szerint a meglévő raktárkészletek sem feltétlenül jó helyre mennek. A készlethiánynak köszönhetően az eBay-t ellepték a túlárazott RTX-ek.

Ezek között tűnt fel egy eladó, aki az eredetileg kitűzött 699 dolláros árcédula helyett 1360 dollárért árulta az RTX 3080-asokat. Miután egy felhasználó jobban utánament a dolgoknak, kiderült, hogy a kártyák eladása mögött a Starlit áll, ami történetesen az MSI egyik leányvállalata. Az ügy hamar nagy port kavart, ezért az MSI is megszólalt és gyakorlatilag elismerték, hogy a leányvállalatuk állt az adás-vételek mögött. Továbbá arra is fény derült, hogy azokból a készletekből akasztottak le, amik egyébként a kereskedőknek mentek volna tovább, így nem csoda, hogy nem ért célba elegendő kártya.

Az MSI által kiadott közlemény

Az MSI ezen felül megígérte, hogy véget vetnek a Starlit ezen tevékenységének, továbbá a vásárlókat is felkeresik és felajánlják nekik, hogy vagy visszaadják a kifizetett összeget vagy akár megtérítik a különbséget.

Ezek után csodálkozik bárki is, hogy nem lehet RTX 3080-at venni?

Az RTX 3080 tesztünket láttad már?

Teszt: Mire elég az RTX 3080 egy középkategóriás gamer PC-ben?

×