Itt az idő, most vagy soha!

Mi már többször eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha végre free-to-play lenne a PUBG. Na, de hogy miért is lenne időszerű? Még a vak is látja, hogy a PUBG játékosbázisa folyamatosan csökken. Lehet ujjal mutogatni itt elég sok mindenkire, de egyszerűen a tény, hogy hiába van meg millióknak a játék, az emberek nagy része nem indítja el a szebb napokat is megélt PlayerUnknown’s Battlegrounds-ot.

Miért pont most kellene ingyenessé tenni?

A PlayStation tulajok valószínűleg tudják, hogy 1 hónapig ingyen lehetett játszani a PUBG-vel a PS Plus előfizetésnek hála. Ez pedig kellő lökést adott a játékosbázisnak. Egy elemző sikeresen kinyerte a PUBG API segítségével a játékosstatisztikákat, amin elég szépen látszik, hogy hogyan is nőtt a játékosbázis az elmúlt időszakban.

A fentebbi grafikonon jól látszik, hogy hirtelen exponenciálisan nőni kezdett a PSN felhasználók száma, ami a szeptember 1-ei ingyenes hónapnak köszönhető. Az első héten még a Steames játékosok számát is jócskán meghaladta.

Ebből is látszik, hogy érdekli az embereket a játék, csak a mai világban egyszerűen nem akarnak az emberek fizetni, ha mellette több ingyenes alternatíva is létezik. A PUBG mellett is ott a Call of Duty: Warzone vagy a Fortnite, amit bárki ingyen kipróbálhat, ezek után nem sokan akarnak kiadni több ezer forintot egy címért, ami vagy bejön vagy sem. A Fortnite példája pedig remekül mutatja, hogy meg lehet élni a free-to-play modellből is, nem is akárhogy!

Épp ezért gondolják úgy a redditen, hogy itt lenne az idő megerősíteni az anti-cheat rendszert és kiadni a játék free-to-play verzióját. A játékosszámmal egyszerűen kezdeni kell már valamit, a botok helyét pedig így át is vehetnék a hús-vér játékosok, akik lehet hogy nem lőnek sokkal jobban a botoknál, de ki kezdte profiként?

A felvetés nagy port kavart, ennek ellenére a PUBG Corp. továbbra sem nyilatkozott meg a témát illetően.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×