A hírhedt Team Xecuter kalózcsapat tagjait összesen 11 féle bűncselekmény elkövetésével vádolják. A Nintendo nemrég indított támadást ellenük.

Alig egy hónapja számoltunk be róla, hogy valószínűleg hamarosan nagy bajban lehet a Team Xecuter csoport. A Nintendo ugyanis erősen rájuk szállt, miután megelégelték, hogy az elmúlt években folyton feltörték a Nintendo Switch rendszerét, lehetővé téve, hogy a játékosok tört játékokat futtassanak.

A Team Xecuter csoport két tagját nemrég letartóztatták.

Kép: Nintendo Soup

Miközben Switch konzolból világszerte már több mint 57 millió fogyott, a Team-Xecuter nevű csoport már 2018-ban feltörte a Switch első generációját. Azóta persze a cég több verziót is kiadott, melyben javította a biztonsági réseket, a hackerek idén létrehozták az SX Core és SX Lite eszközöket, hogy minden Switch példány feltörhető legyen.

Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók eredeti fizikai kártya, vagy digitális változat megléte nélkül játszhassanak a játékokkal. Mindez persze hatalmas veszteséget okoz a Nintendo számára. A cég tehát nemrég kérelmet nyújtott be az amerikai bírósághoz, hogy állítsák le a Team-Xecuter által készített eszközök értékesítőinek tevékenységét.

Úgy tűnik, sikerrel jártak, hiszen a The Verge szerint a csoport két tagját is letartóztatták, köztük Gary Bowsert, aki állítólag a csoport vezetője volt. Mint kiderült, a csoport összetett tevékenységet folytatott haszonszerzés céljából, amivel jelentősen megkárosította a nagyvállalatot.

A vád szerint a Xecuter sokféle márka, weboldal és csatorna használatával próbálta védeni üzleti tevékenységét és álcázta az illegális tevékenységet. Úgy, hogy állításuk szerint támogatni kívánják azokat a játékrajongókat, akik szeretnének saját videojátékokat tervezni nem kereskedelmi célokra. A csoport tevékenységének elsődleges célja azonban a kalózjátékok futtatása és az ehhez szükséges eszközök értékesítése volt.

Most minkét férfi súlyos börtönbüntetést kaphat, ha elítélik őket. Minden egyes jelentős vádpontért akár 20 évet, a kisebb bűncselekményekért egyenként akár 5 évet is kaphatnak. A tárgyalás dátuma egyelőre nincs meghatározva.

Ezek után talán minden hacker kétszer is meggondolja, hogy újat húzzon a Nintendóval.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×