Ezentúl nemcsak számítógépen, vagy konzolon, hanem a valóságban is hódolatodat teheted kedvenc videojátékod előtt ezekkel a kiegészítőkkel.

Azt már megszoktuk, hogy sok játékot akkor tudunk igazán kiélvezni, ha az alap mellé beszerezzük a kiegészítőket is. A fejlesztők és forgalmazók mellett azonban már ruházati és játékboltok is felültek a videojáték-vonatra. Egy kis keresgélés után olyan nem mindennapi darabokra bukkanhatunk, amikről eddig nem is tudtuk, hogy szükségünk van rájuk.

GameCube vagy hangszóró?

Az 8Bitdo jóvoltából készült el ez a pofás kis szerkezet, ami kinézetében a NES játékkockáját idézi, valójában pedig egy Bluetooth hangszóró. A készítők még a kontroller gombjainak is találtak rajta helyet, amik ráadásul nemcsak dekorációs célokat szolgálnak, hanem teljesen funkcionálisak is. A külcsín nyolc órás üzemidővel egészül ki, ami ideális egy hosszú játékmaratonhoz is és minden gamer otthonában jól néz ki.

NES Cube Speaker

Kép forrása: 8bitdo.com

Ár-érték arányban sem rossz a klasszikus konzolt idéző hangszóró, ami hasonló kategóriában mozog, mint hagyományos társai. Kompakt méretei a legtöbb Bluetooth hangszóróhoz hasonlóan jól hordozhatóvá teszik, így nemcsak otthon, hanem bárhol a világon veled lehet.

Gwentezz már a valóságban is!

A Witcher 3 sok rajongó által leginkább emlegetett része a játékon belüli játék, a Gwent. A kártyajáték annyira népszerű lett, hogy a készítők saját teret engedtek neki. 2018 októberében megjelent a Gwent: The Witcher Card Game Windows-ra, Play Station 4-re és Xbox One-ra is. Nemcsak képernyő előtt hódolhatsz azonban már szenvedélyednek, a Gwent ugyanis kézzelfogható kártyapaklik formájában is elérhető.

Gwent Card Decks

Kép forrása: Twitter

A szabályok megegyeznek a virtuális változatéval, a különbség csak a médiumban van. Ahelyett, hogy kontrollert használnál és egy gép vagy egy távoli játékos ellen játszanál, szemtől szemben ülhetsz ellenfeleddel. Attól függően, mekkora választékot szeretnél a kártyákból, kezdhetsz két paklival, vagy nyolccal is. A Witcher 3-hoz hasonlóan itt is választhatsz a Nilfgaard, a Northern Realms, a Monsters, a Scoiatael és a Skellige paklik közül.

Ezeket további kártyákkal is ki lehet egészíteni a Hearts of Stone, vagy Touissant paklijaival. Minden attól függ, mennyire mély az ember zsebe, az IRL Gwent ugyanis nem olcsó móka. Egy kezdő szett ára akár a harmincezer forintot is elérheti, egy öt-nyolc paklis gyűjtemény esetében pedig a határ a csillagos ég.

Játékgép kompakt méretben

A retro játékok valódi reneszánszukat élik, de már nemcsak PC-n vagy Nintendo Classic-on játszhatunk velük, hanem valódi játékgépen is. A My Arcade Retro Machine az otthonodba hozza az árkád-játékok korát. Nem kell azonban egy óriási játékgépnek helyet szorítanod a nappalidban, az egész ugyanis nincs tizenöt centi.

Mini Arcade Game

Kép forrása: youtube.com

Az apró méret ne vezessen félre, a My Arcade kis szerkezetén több, mint kétszáz játék kapott helyet. Ezek között olyan klasszikusokat találhatunk, mint a Galaga, az 1942 vagy épp a Defender. Ha másra fájna a fogunk azonban különböző kontrollerekkel és játékokkal felszerelt kézi eszközöket találhatunk változatos árfekvésben.

Dungeons & Dragons kezdő szett

A szerepjátékok alfája és omegája ez a játék, ami a Stranger Things-nek köszönhetően újabb generációkat is vonzáskörébe vont. A kezdőszett ideális azoknak, akik csak ismerkednek a virtuális világon kívüli RPG-kkel. Tartalmazza a Dungeon Master hatvannégy oldalas könyvét a kalandokról, valamint egy harminckét oldalas szabálykönyvet, amiben öt karakter leírása is megtalálható. Ideálisan tehát öt emberrel lehet játszani.

Dungeons & Dragons Starter Set

Kép forrása: youtube.com

Az extrák között kapunk hét Viking-ihlette RPG-t, valamint egy pár sokoldalú kockát, amit egy fekete, bársonyszerű tasak rejt magában. Ezekre nagy szükségünk lesz majd szerepjáték közben.

The Legend of Zelda hátizsák

A Nintendo klasszikusán, a Zeldán több generáció is felnevelkedett 1986-os első megjelenése óta, amit napjainkig követnek folytatások. Rajongásunkat a kis Link és kalandjai felé már öltözködésünkben is a világ tudtára adhatjuk, ezzel a pajzsot ábrázoló hátizsákkal biztos, hogy mindenki megnéz majd az utcán. Nem kis darabról van szó, a táska 60×50 centis méretei majdnem mindent elnyelnek, de egy tabletet vagy laptopot biztosan. Ezeknek külön zsebeket is kialakítottak a belsejében a készítők, a kemény előlap és a párnázott, dupla cipzárral záródó külső rész pedig biztonságossá teszi a szállításukat.

Hylian Shield Backpack

Kép forrása: youtube.com

A gyártó annyira belement a részletekbe hogy még egy külön részt is kialakított a táska hátán Link kardjának. Ezt kiegészítőként szintén meg lehet venni kardhüvellyel együtt, de ezt már végképp csak a legnagyobb rajongóknak ajánljuk.

Neked van olyan játékod, amiből szívesen látnál egy rendhagyó kiegészítőt, esetleg már létezik is, de csak a szíved fáj érte?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×