Fortnite

Fortnite Season 5: Három pont, amit örülnénk, ha teljesítene az Epic

Igazán nagyszabásúra sikeredett az Epic Games és a Marvel kollaborációs szezonja. A Fortnite története során még nem volt arra példa, hogy egy teljes szezonon átíveljen egy együttműködés, most mégis ezt tapasztalhatjuk.

A játékosok el vannak látva minden földi jóval, már ami a képregényes univerzumot tekinti. Minden komolyabb Marvel hős megtalálható lassan a Fortnite-ban, nagyjuk ráadásul a Battle Pass csomag megvásárlásával lehetett a miénk. Item Shopba azóta két-három tartalom érkezett kiegészítő jelleggel, de a leakek szerint nem kell sokat várni és tovább javul ez az arány.

Ami viszont érdekes, hogy mindezek ellenére a játékosok már előrefelé tekintenek. A temérdek tartalom mellett már a Season 5 után kuncsorognak sokan, ennek egyébként egyik oka az egyik legújabb leak lehet. Az Epic Games könnyen lehet, hogy visszaemeli a régi Fortnite szigetet a lehetséges pályák közé. A korábbi Black Hole esemény ugyanis lehetséges, hogy egy féreglyuk volt.

 

Egy teória most elkezdte fejtegetni a Black Hole (Fekete Lyuk) okozta káoszt. Ebbe a fejtegetésbe Donald Mustard, az Epic kreatív igazgatójának közösségi média posztjai is belekeveredtek, a vezető ugyanis előszeretettel jelez előre profilján fontosabb eseményeket.

A feltevés szerint igazából nem egy Fekete Lyukat láthattunk a Chapter 2 előtt, ami bekebelezett mindent, hanem egy féreglyukat, ami igazából összeköti a két világot egymással. Ez az erő az, ami magához hívja Galactust is, akit jelenleg a Marvel hősök igyekeznek megfékezni a történet szerint.

Ezek után adja magát a kérdés:

Mit szeretnénk látni a következő szezonban?

Régi map

Az eredeti Fortnite szigetet mindenki imádta, aki pedig nem, az már csak nosztalgiából is szívesen viszontlátná. Nem hiszem, hogy ezt a pontot tovább kellene ragozni, a fenti bekezdés bőven leírta azt, hogy mit várunk a féreglyukas megoldástól.

A kompetitív szcéna megerősítése

Kép forrása: Epic Games

Nagyon fontos a Fortnite Battle Royale-nak, hogy stabil játékosbázisa legyen. Sokáig komoly húzóerő volt a kialakuló kompetitív éra, ám az Epic Games megmagyarázhatatlan oknál fogva nem foglalkozott ezzel a játékelemmel. A versenyzők puszta reklámfogásnak érzik az egészet, ez pedig nem segít a motivációjukon. Na meg az sem teszi őket boldoggá, hogy a játékban megjelenő tárgyak őrületesen erősek tudnak néha lenni. Ami működhet egy felhőtlen szórakozás esetében, viszont az Aréna módban, vagy versenyen már nem állja meg a helyét. Erre pedig jó lenne, ha odafigyelne az Epic Games.

Önálló ötletek

Mindamellett, hogy szerintem az egyik legjobb Fortnite szezon a jelenlegi, a „kevesebb néha több” elven elindulva a következő Seasonnek szakítania kell a kollaborációkkal. Azzal nincs baj, ha Deadpool, vagy Aquaman után kapunk egy harmadik licencelt „rejtett skint” a Battle Pass mellé, de azzal már talán tényleg gondok akadhatnának, ha újabb együttműködéses szezon zuhan a nyakunkba. Ezt most elejétől a végéig érdemes kiélvezni, de a következő felvonást már önálló ötletekkel kellene teletűzdelni. Ugyanis az is fontos, hogy megmaradjon a játéknak a Fortnite-hatása.

Cloud

Korábbi cikkek

Megadta magát az Apple: iPhone-ra is jöhetnek a retro emulátorok

Gábor János 2024.04.07. - Az App Store szabályainak módosítása, amit az Apple Insider szúrt ki,…

13 perc telt el azóta...

Eldobod az agyad: új CoD-ot és Gears of Wart mutathat be az Xbox

Gábor János 2024.04.07. - A Microsoft a jelek szerint azt tervezi, hogy a hagyományos nyári…

47 perc telt el azóta...

A batbimbók nyomában – Miért kapott mellbimbókat Clooney Batmanje?

Bódi Dániel 2023.10.04. - Tyúú, hogy mekkora katasztrófa volt a Batman és Robin! Te jóságos…

55 perc telt el azóta...

Star Wars Outlaws: jön az új előzetes, amiből minden kiderülhet

Gábor János 2024.04.07. - Nem elég nagy a csinnadratta a franchise új Ubisoft játéka körül,…

2 óra telt el azóta...

Vajon tényleg egy szimulációban élünk? – A „valóság” csak egy Mátrix?

Gábor János 2023.10.03. - Sokan bíznak benne, hogy egyszer jön egy nagy ébredés, és kiderül,…

2 óra telt el azóta...

Az 5 leggyomorforgatóbb dolog, amit a YouTube-on láthatsz

Gábor János 2023.10.02. - A legnagyobb videó megosztón annak ellenére is elérhetnek sokkoló tartalmakat a…

3 óra telt el azóta...