Rossz híreket közölt az Apex Legends egyik fejlesztője. Korábban azt ígérték, hogy ősszel jön a Nintendo Switch port, ez most nem tűnik olyan biztosnak.

A Respawn Entertainment nagy elánnal jelentette be hónapokkal ezelőtt, hogy az Apex Legends ősszel új platformokra költözik. Ha minden igaz készül egy mobilos port is, valamint szeretnék a fejlesztők, hogy a cross-play lehetőségek a lehető legjobbak legyenek. A mobilos port mellé egy Nintendo Switch verziót is ígértek, a megjelenést pedig 2020 őszére tervezték.

Nos, azóta berobbant a koronavírus és mindent átrendezett a pandémia elleni védekezés. A fejlesztők csak szűkös körben, vagy otthonról dolgozhatnak, ami bőven lelassítja a fejlesztési folyamatokat. Az elmúlt hónapokban teljesen elhallgatott a Nintendo porttal kapcsolatban a Respawn, ez pedig a játékosoknak is feltűnt. Itt vagyunk októberben és még mindig nem kaptunk egyetlen hivatalos infót sem a Switch-es Apex Legends-ről. Több kíváncsi játékos is megkörnyékezte Twitteren a fejlesztőket, s nagy meglepetésre az egyik választ is kapott.

A helyzet pedig az, hogy azok, akik úgy várják már a Switch portot, mint a messiást, most valószínűleg el fognak szomorodni. Még maguk a fejlesztők sem tudják, hogy mikor fog érkezni az új verzió, csupán annyit tudtak mondani, hogy éppen dolgoznak rajta.

A jelenlegi helyzetet figyelembevéve nem lennénk meglepődve, ha Nintendo Switch-en csak 2021-ben láthatjuk majd a játékot.

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×