A Respawn battle royale játékát hamarosan minden platformon közösen lehet játszani. A crossplay bétaidőszak a jövő héten indul.

Még a nyáron jelentette be a Respawn, hogy terveik szerint valamikor idén ősszel elindulhat a crossplay funkció az Apex Legends-ben. A fejlesztőcsapat nemrég bejelentette, hogy ennek bétaverziója végre megkezdődhet.

Október 6-án, az új Aftermarket Collection esemény mellé érkezik a crossplay béta.

 

Ez azt jelenti, hogy nyáron bejelentett funkció bétaverziója végre összeköti a PS4, Xbox One és PC játékosokat, akik először játszhatnak majd együtt, mióta megjelent az Apex Legends. Sajnos azonban nem lesz cross-progression, vagyis a fiókokat nem lehet mozgatni a platformok között, mint például a Destiny 2, a Fortnite vagy a Warzone esetében.

„Az Apex Legends megjelenése óta a crossplay az egyik legjobban várt funkció, hiszen sokan szeretnének barátaikkal játszani, akik más platformot használnak. A crossplay béta során a játékosok teljes hozzáférést kapnak a crossplay funkcióihoz, miközben mi adatokat gyűjtünk, tesztelünk, és ami a legfontosabb, meghallgatjuk a rajongók visszajelzéseit”– mondta Chad Grenier vezető fejlesztő a béta kapcsán.

Fontos tudni, hogy az Aftermarket Collection event alatt a crossplay funkció alapértelmezésben be lesz kapcsolva, de csak úgy, hogy a konzolosokat rakja össze. Ha valaki PC-s barátjával akar együtt játszani konzolon, és egy csapatba kerülnek, mindenki átkerül a PC szerverre. A Respawn szerint a Steam felhasználók is megkapják a támogatást, amikor a játék Steam verziója idén megjelenik.

A Respawn közben arra kéri a játékosokat, hogy ne tiltsák le a funkciót, mivel az megnöveli a matchmaking idejét. A beállítások menüben ugyanakkor van lehetőség kikapcsolni azt. Ezzel azokkal a játékosokkal kerülünk össze, akik az adott platformon szintén letiltották a crossplayt.

„Arra számítunk, hogy a legtöbb felhasználó engedélyezi crossplayt, így annak kikapcsolása lassíthatja a meccskeresést” – mondta Grenier.

Az Apex Legends a tervek szerint valamikor ősszel tehát Steamen és Nintendo Switchen is megjelenik, október 6-tól pedig lehet pörgetni a közös csatákat.

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×