Akinek bejött a Galaxy Fold, azok nem fognak csalódni.

Manapság nem egyszerű levenni a vásárlókat a lábukról. Szinte az összes laptop kellően erős az átlag irodai munkához, és még az is megtalálja a számítását, aki kompromisszumok nélkül akar játszani. Épp ezért rendkívül nehéz igazán nagyot villantani. A Lenovonak viszont most összejött, a ThinkPad X1 Fold ugyanis épp olyan, mint a Galaxy Fold, csak épp egy 13″-os OLED kijelzőről beszélünk.

A Samsung Foldhoz hasonlóan a ThinkPad X1 Fold is elég borsos árcédulával rendelkezik. Az előrendelés már elindult és egészen 2499 dollárt, azaz nettó 767 ezer forintot kérnek a legolcsóbb modellért. Ha a tollal, billentyűvel és nagyobb (SSD) háttértárral ellátott X1 Foldra vágyunk, akkor 3099 dollárt (~nettó 950 ezer forintot) kell a pénztárnál hagynunk.

A gépben alapvetően egy igen ritka 5 magos Intel Core i5 L16G7 teljesít szolgálatot, ami 1,4 GHz-es alap és 3 GHz-es boost órajelekkel rendelkezik. A Lenovo 8 GB 4267 Mhz-en ketyegő LPDDR4X memóriát is mellékel, ami kicsit karcsúnak tűnik 2020-ban, de sajnos nem kapható más kiszerelésben. Háttértár tekintetében 256 GB-tól egészen az 1 TB-os PCIe SSD-ig válogathatunk.

 

Persze a specifikációkon túl a laptop legérdekesebb része a kijelzője, ami az LG műhelyéből érkezik és a 13,3″-os mérete ellenére 1536×2048-as felbontással bír. Ezen felül az érintőkijelző sem hiányzik természetesen, így bármikor az ölünkbe vehetjük és tabletként is használhatjuk a Lenovo X1 Foldot.

A gépre a Lenovo csupán 1 év garanciát vállal az Egyesült Államokban, ez hazánkban feltehetőleg 2 évre fog rúgni az Európai Uniós jogszabályoknak köszönhetően. Az előrendelés már kezdetét vette, a gyártó pedig 4-5 hetes szállítási idővel kalkulál jelenleg, szóval hamarosan már a boltok polcaira is megérkeznek az újdonságok.

Új gépet építenél?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×