Egy játékelemző cég szerint a Cyberpunk 2077 előrendelései nem teljesítenek olyan jól, mint azt mondjuk a hype közepette várnánk.

Miközben sokan úgy tekintenek a Cyberpunk 2077-re, mint az idei év legeslegjobban várt játékára, az előrendelések úgy tűnik, siralmasak, legalábbis más játékok előrendeléseihez képest. A Cyberpunk 2077 hype már igen régen elindult, mindeközben persze a játék megjelenését több esetben elhalasztották. A rajongók nemrégiben bepillantást nyerhettek az új tartalmakba és funkciókba, ezért a novemberben érkező játék miatt indokolt lenne az újabb hype. Most viszont úgy tűnik, nem ez a helyzet, mivel egy videojáték-elemző cég szerint

a Cyberpunk 2077 előrendelési számai nem azt mutatják, mint amit várnánk.

Kép: Cyberpunk 2077

A M Science nevű cég elemzése meglepő híreket hozott. A Cyberpunk 2077 előrendelése jelenleg 31 százalékkal van lemaradva a Red Dead Redemption 2 előrendeléseihez képest, mielőtt az említett játék megjelent.

Az M Science egy analitikai cég, amely valós idejű adatokat vesz figyelembe. A közelmúltban egy videojáték-elemzést készítettek, melyben mélyen elmerültek a mai legnépszerűbb címek számaiban.

Fontos tudni, hogy az új adatok az Xbox és PlayStation digitális előrendelésein alapulnak. Kiderült, hogy a Cyberpunk 2077 előrendelései a Red Dead Redemption 2 előrendeléseihez képest 31 százalékkal, a Call of Duty: Black Ops Cold War-hoz képest 67 százalékkal, a Modern Warfare-hez képest pedig 14 százalékkal vannak elmaradva. Az elemzés mindig a megjelenés előtti 68 napot veszi figyelembe.

Fontos viszont megjegyezni, hogy az előrendelések várhatóan növekednek majd a megjelenés előtt közvetlenül, így még mindig van remény a Cyberpunk 2077 számára. Arról nem is beszélve, hogy az elemzésben nem szerepelnek a PC-s előrendelések számai. Továbbá az is lehetséges, hogy aki már meg akarta venni a játékot, az már régen előrendelt.

Kép: Cyberpunk 2077

Ugyanakkor a sok elhalasztott megjelenés után egyes játékosok beleuntak a várakozásba, sőt egyesek már arra számítanak, hogy a játék túl sokat ígér, amit nem tud teljesíteni. Sokan még várnak a vásárlással, míg megjelenik a játék. Érdemes megjegyezni, hogy az M Science nem vett figyelembe egy évnél régebbi játékokat, pedig tudjuk, hogy az elmúlt évtizedekben számtalan játék volt, ami rendkívüli előrendelési számokat produkált.

A kérdés tehát most az, hogy az előrendelésekkel elégedett lesz-e a CD Projekt RED, vagy a nagy hype ellenére nem fogy majd olyan szépen a játék, mint az várták? A Cyberpunk 2077 november 19-én jelenik meg.

Te már előrendelted a játékot?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×