Nem sokan számítottak volna erre, de az európai LEC máris elszenvedte az első csapást a 2020-as Worlds-ön. Kiesett a MAD Lions.

Hamarosan véget ér a 2020-as League of Legends világbajnokság Play-In szakasza. Ezt a kisebb tornát azért találták ki a fejlesztők, hogy kiszűrjék a feltörekvő régiók legjobbjait, valamint, hogy a nagyobb bajnokságok „leggyengébb” kandidáltjai bizonyítsanak. A főtábla csoportkörébe csupán négy csapat juthat be, viszont összesen tízen jelentkeznek.

Már a Play-In rájátszásában járunk, ahol minden mérkőzés számít. Egy csapat újabb lehetőséget kap, hogy a legnagyobbak közé kerüljön, a másik viszont kellemetlen szájízzel búcsúzik. A Play-In csoportkörben minden csoport-utolsó kiesett, ám a többieknek még ott volt a lehetőség a javításra.

Ma lejátszották az első „Best of 5” találkozókat, s kiderült, hogy kik játszhatnak holnap a főtáblára jutásért. Az európai LEC negyedik kandidáltja, a MAD Lions is játszani kényszerült, ugyanis nem sikerült maradandót alkotniuk a csoportkörben. Azt a török Papara Supermassive-ot kellett legyőzniük a továbbjutásért, akiket a legendás GBM irányít, valamint a koreai veterán, KaKAO vezet.

 

Érezhető volt, hogy telis tele van a MAD Lions csapata újoncokkal, akiknek ez az első világbajnoksága. Rettentően hullámzó volt a teljesítmény, ami egyébként már a draft fázisban is kiütközött. A többször is legjobb edzőnek választott Mac – a MAD Lions vezetőedzője -, szintén nem volt a toppon a világesemény során, ami sajnos a Supermassive elleni találkozón is kiütközött.

Kétszer is Wukong-Senna alsó ösvényt draftoltak, ami papíron jól hangzik, de gyakorlatban semmit sem tudott hozzátenni a mérkőzéshez. Azokon a meccseken, amiken standard ösvényt választottak az oroszlánok, a meccsek is szorosabbak voltak, na meg pontokat is tudtak szerezni. A két megkérdőjelezhető draft túlzottan nagy előnyt adott a törökök delegáltjainak, így összesítésben 3-2 arányban maradtak alul az LEC küldöttjei.

Ezzel tehát megvan az első komolyabb búcsúzó, az LEC elvesztette a negyedik számú csapatát. Az LPL rajongók viszont örülhetnek, a mai nap másik Best of 5 mérkőzésén az eddig szintén döcögő LGD talált magára és meggyőző, 3-0-ás győzelemmel jutott tovább a holnapi fordulóba.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×