Aki esetleg még mindig nem váltott, annak itt az ideje.

Immáron 19 éve, hogy a Microsoft hivatalosan is kiadta az akkori legújabb operációs rendszerét, a Windows XP-t, ami elképesztő sikernek örvendett a 2000-es években. A siker akkora volt, hogy még ma is rengetegen használják az oprendszert, annak ellenére, hogy a Microsoft többször hangoztatta már, hogy ideje váltani. Ezúttal egy újabb érv szól a váltás mellett, ugyanis kiszivárgott a Windows XP forráskódja, amit így már bárki letölthet, a hangsúly pedig a bárkin van, ugyanis ezzel a hackerek hatalmas előnyre tettek szert, persze idáig sem volt lehetetlen a Windows XP törése, tekintve egy 19 éves rendszerről an szó.

Nem az XP az egyetlen Microsoft termék, ami kikerült a netre a minap, többek között a Windows 2000, Windows CE, MS DOS, Windows Embedded és a Windows NT is elérhető a 43 GB-os pakkban. A jó hír, hogy ezek már szinte teljes egészében eltűntek.

A pakk elsőkörben a 4chan fórumán szivárgott ki és hirtelen nagy népszerűségnek örvendett, főleg a hackerek körében, akik érdekesnek találták a forráskódokat. A Microsoft egyelőre nem kommentálta az ügyet.

×