Játszani csak úgy érdemes, ha van benne kihívás. Néhány játékos azonban a következő szintre emelte az élvezeteket, ezek a videojáték-kihívások olyan nehezek, hogy csak a hardcore gamerek tudják teljesíteni őket.

Ismerős az érzés, ami azután jön, hogy befejeztél egy kimondottan nehéz pályát, vagy legyőzted az eddigi legkeményebb boss-t? Az endorfinra komolyan rá lehet kattanni, a sikerélményeknek köszönhetően pedig testünk óriási mennyiségben kezdi termelni a boldogsághormont. Kinek mi okoz azonban örömet? A sportoló egy verseny után a célba érve ugyanazt érzi, mint egy gamer, amikor sikeresen zár egy küldetést. Erre építenek az alábbi kihívások is, amiknél rendesen meg kell azért küzdeni a győzelemért, ami így még édesebb lesz. Figyelem, ezekre csak valóban hardcore játékosok képesek!

Végigjátszani a Skyrimot fegyverek nélkül

Az Elder Scrolls ötödik felvonásában gyakorlatilag bármit megtehetünk. Bejárhatjuk a Bethesda játékának teljes világát, legendás hőssé válhatunk, vagy élhetjük egy NPC életét. Azok, akik számára nem lenne elég a Skyrim által alapból nyújtott kihívás, választhatnak, hogy végigjátsszák puszta kézzel. Ennél magasabb nehézségi szintet el sem tudunk képzelni a játékhoz, hiszen karakterünk fegyver nélkül nemcsak sebezhetőbb, de a saját sebző képessége sincs a csúcsán. Ehhez jön, hogy az öklünket csak közelharcban tudjuk használni, így az, hogy sérülés nélkül, távolról terítsük le egy ellenfelünket, szóba sem jöhet.

Skyrim bare fists

Kép forrása: Steam Community

Ha azt vesszük alapul, hogy egy profi játékos áll a jól felépített karakter kontrollja mögött, puszta kézzel harcolni egy olyan világban, ahol számszeríjak és kardok vannak, sem egy életbiztosítás. Bármelyik pillanatban meghalhatsz, ha váratlanul támadnak rád, vagy ha ellenfelednek jobb fegyverei vannak. Márpedig ez az esetek nagy százalékában igaz lesz, hiszen számodra csak a puszta kezed áll majd rendelkezésre.

Ennek ellenére, ha szereted a kihívásokat és már a játék sem idegen számodra, érdekes élmény lehet így végigjátszani. A fegyverek teljes hiánya kreatív megoldásokat követel. Nem terítheted le csak úgy szemtől szembe ellenfeleidet, lopakodni, tervezni kell hozzá, ami teljesen megváltoztatja a játékélményt.

Kipróbálni a Dizzy-széria tagjait

A ‘80-as és ‘90-es évek még egészen más kor volt. A videojátékok aranykorának egy olyan sötét időszaka, amikor nem léteztek save pointok és a játékokat egy helyben ülve kellett végigjátszani. Ezek közül is kimondottan nehéznek számítottak a Dizzy-széria tagjai, különösen a Treasure Island Dizzy. Míg a legtöbb játék adott egy pár felhasználható életet, hogy legalább az első néhány szinten átjuss, mielőtt visszadobna a kezdőpontra, a Dizzy nem ilyen volt.

 

A Treasure Island Dizzy azonban növelte a tétet és rögtön egy élettel indította útjára karakterünket, egy kis tojást. Míg a grafika a kornak megfelelően rendkívül egyszerű, magáról a játékról ezt már nem mondhatjuk el. Bármi, akár kicsit is veszélyesnek látszó dologhoz hozzáérsz, vagy elvétesz egy ugrást és máris halott vagy. Az ellenfelekkel való összecsapásokról már nem is beszélve. Mentés nélkül pedig azonnal vissza is kerülsz a játék elejére és kezdheted elölről. Adjuk még hozzá a rossz irányíthatóságot és meg is kapjuk egy nevetségesen nehéz játék tökéletes receptjét.

Végigjátszani a Souls-szériát

A Souls-széria tagjai, ide értve a Bloodborne-t is nem a világ legbarátságosabb játékai. Ez már a tutirialból kiderül, amiben le is győzheted az első boss-odat a sok közül. Ehhez jön még a játékok sötét, hátborzongató környezete, ahol sosem tudhatod, mikor ugrik rád a semmiből egy szörny. Ez alapból arra ösztönöz, hogy jobban kapkodj és persze a figyelmednek sem tesz jót, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy a boss-ok sem könnyű ellenfelek. Nem egy olyan akad, amit csak többszöri próbálkozásra sikerül legyőzni. Ez a bátrabbaknak ugyan már meg se kottyan.

Dark Souls

Kép forrása: game.co.uk

Alighanem így születtek meg az ötletek a nehezítésekkel kapcsolatban is. A legtöbben megelégszünk játék közben a konzolhoz tartozó kontroller használatával. Valakinek azonban megfordult a fejében, hogy “Hé, mi lenne, ha egy teljesen ide nem illő eszközzel próbálnám meg végigjátszani a játékot?”

És jó ötletnek is bizonyult. Valahol, a nagyvilágban élnek ugyanis olyanok, akik a Guitar Hero gitárjával, a Rock Band dobszettjével, vagy épp simán hangparancsokkal irányítva karakterüket hódították meg a Dark Souls-t. Na, az már teljesítmény!

Legyőzni a Final Fantasy Superboss-ait

A Final Fantasy egyébként sem tartozik a legegyszerűbb játékok közé, néhány superboss azonban annyira kemény, hogy az alap ellenfeleket megenné reggelire. Vegyük például a Final Fantasy VII Ruby Weaponjét! Ez a szörnyeteg ugyanis sebezhetetlen, kivéve, ha olyan fegyverekkel támadjuk, amikre nincsenek hatással a pajzsok. A sebezhetetlenségért cserébe ráadásul képes leszívni a csapattagok MP-jét és ez csak a jéghegy csúcsa. Végleg eltávolíthat játékosokat az egyenletből, ha beveti jellegzetes támadását.

victor-fernandez-ruby weapon

Kép forrása: artstation.com

Nem ő az egyetlen kemény legény azonban a játékok történetében. A Final Fantasy X-ben Penance még őt is felülmúlja. A boss eleve csak akkor jön elő, ha korábban legyőzöd a Dark Aeons-t, amik már magukban erőteljes, választható superboss-ok. 12 millió HP-ja van, ami nem kicsit impozáns. Emellett ráadásul olyan támadást tud intézni ellenfelire, ami az egész csapat HP-ját és MP-jét roncsolja. Ha őket le akarod győzni, az nem fog menni néhány óra játékkal.

Világrekordot dönthetsz a GTA IV-el

Elérni a maximális körözési szintet a Grand Theft Auto játékokban önmagában még nem olyan nagy teljesítmény. Életben maradni azonban a GTA IV hatcsillagos szintjén viszont már annál inkább! Ellentétben a folytatással, ez a játék még hat csillagos rendszert használ, ahol, ha felugrik a hatodik csillag, elszabadul a pokol. Mesterlövészek, helikopterek és egész SWAT csapatok erednek a nyomodba és nem sajnálják a muníciót, hogy minél hamarabb eltegyenek láb alól.

GTA 4 6 stars

Kép forrása: gtanet.com

A jelenlegi világrekord ezen a szinten tizenhat perc, amit ha szeretnél megdönteni, érdemes előkészülnöd hozzá. A gyors reflexek jó, ha már alapból a tarsolyodban vannak. Ezeken kívül a játék világából szerezheted be a lehető leggyorsabb autót, amit találsz. Hidd el, szükséged lesz hozzá a meneküléshez, de a végtelen mennyiségű fegyverekről és töltényekről sem feledkezhetsz meg.

Te melyik kihívást próbálnád ki ezek közül? 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×