Érdekes hírrel szolgált a hivatalos Xbox Twitter a Series X és S előrendelői időszakának startja után néhány órával. Rekordokról beszélnek a fejlesztők.

Igazán ünnepi időszak ez a Microsoft számára, ugyanis a világ minden pontján hivatalosan is előrendelhető a Series X és S. Összességében ezek az előrendelések is éppen olyan kaotikusan zajlanak, mint a PS5 esetében. Nem nagyon találni olyan oldalt, ahol ne fogytak volna el előrendelésben a gépek, vagy ne lenne már most várólista. Teljesen mindegy, hogy a Sony, vagy a Microsoft felé húzunk, az biztos, hogy most mindkét cég jól fog járni. Utóbbi például már be is jelentette, hogy rekordokat dönt az új generációs időszak.

 

Mindkét masinából nagyon limitáltak a készletek, így sajnos sokan futnak bele olyan üzenetekbe, hogy „előrendelésben elfogyott”, vagy „várólistára került”. Vannak olyan eladók, akik foglalópénzt kérnek, annyira durva a kereslet, ezzel biztosítva azt, hogy az előrendelők nem hagyják a nyakukon a gépeket. Ugyanis bőven vannak jelentkezők, s minél előbb értékesíteni szeretnék őket. A következő hullámról még csak nem is tudni, az is lehetséges, hogy a karácsonyi ünnepek után jönnek csak új konzolok. Ha most saccolni kellene, akkor január-február magasságára tippelnénk a második szállítmányhullámot.

A hivatalos Xbox Twitter oldal külön üzenetet írt a követőknek, amiben a cég megköszöni a játékosoknak a hatalmas érdeklődést. Ez volt az a poszt, amiben a „rekordokat döntögető” kifejezés is felbukkant, vagyis ez alapján ez lesz a Microsoft egyik, ha nem a legjobb konzolgenerációs startja.

Mire ez a nagy lendület?

Összességében érthető, hogy az Xbox esetében miért ilyen kimagaslóak a számok. Ez gyakorlatilag jelenleg a „megfizethető” új generációs konzol. Legalábbis a Series S esetében ez a helyzet. Azt már jól tudjuk, hogy specifikáció téren a Series X és a PlayStation 5 szinte teljesen ugyan azt tudja. Néhány maggal többet pakoltak a Series X-be, ami minimálisan talán az FPS-nél érzékelhető lesz. Ilyen magasságokban viszont mindez nüansznyi különbség. A Series S és a PlayStation 5 Digital viszont már más tészta.

 

Utóbbi pontosan ugyan azt tudja, mint a nagy tesó, csupán nincs benne UHD Blu-Ray olvasó. A Series S viszont jóval gyengébb, mint a többi új generációs konzol, ezért is emészthetőbb az árcédula amit ráaggattak. A „kicsi” Xbox és PlayStation 5 ára között körülbelül 30-35 ezer forint van az ajánlott árak alapján, így tehát a nagy gépekhez viszonyítva is bőven olcsóbb a masina.

A Microsoft kínálja tehát elérhető áron a következő generációt, ez pedig azoknak, akiknek nem fétisük a teljesítmény, tökéletes választás lehet.

A rekordok könyve

Természetesen fenntartásokkal kezelendő a „rekord eladások” kijelentés. Fogalmunk sincs, hogy az Xbox számára ez milyen megközelítésben kimagasló teljesítmény. Lehetséges, hogy tényleg az eddigi legtöbb előrendelést kapták, de az is lehetséges, hogy csak valami belsős rekordot döntött meg az új időszak, amire nekünk semmilyen rálátásunk sincs.

Ami viszont biztos, hogy már egy sikeres előrendelés is győzelemnek minősül a napokban. A Twitteren és más tematikus fórumokon egyébként folyamatosan pörögnek a boldog posztok sikeres előrendelésekről. Ha pedig nem akarjuk szigorúan nézni mindezt, akkor akár azt is mondhatjuk, hogy rekordméretű az öröm bizonyos háztartásokban, ugyanis rég nem kellett ennyire versengeni konzolért a piacon.

Az Xbox Series X és S hivatalosan november 10-én jelenik meg.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×