Végre választ kapunk arra, hogy a Sony miért nem tervezett egy némileg gyengébb teljesítményű konzolt a lemezes PS5 mellé.

Végre eljutottunk addig, hogy tisztában vagyunk mind a Microsoft, mind a Sony új generációs konzoljainak specifikációival, árával és megjelenési dátumával. Ahogy láttunk, a Microsoft két Xbox változatot dobott be a konzolháborúba. Az Xbox Series X mellett jött egy némileg kisebb teljesítményű, digitális változat, az Xbox Series S.

A Sony szintén kétféle konzollal állt elő: a PS5 lemezes és digitális változatával. Utóbbi bár szintén olcsóbb, mint a lemezes változat, teljesítményében ugyanarra képes, mint a lemezes PS5. A két konzol ugyanazzal a hardver-specifikációval rendelkezik, csak a lemezmeghajtó a különbség.

A Sony miért döntött úgy, hogy nem készít gyengébb teljesítményű PS5 konzolt? Erre a Sony vezérigazgatója, Jim Ryan adott választ.

Kép forrása: av.watch

Jim egy japán nyelvű interjúban elmagyarázta, hogy természetesen ők is gondolkoztak ilyen opción, ám a piackutatás után rájöttek, hogy nem csak nem lenne sikeres, de a gyártást is megnehezítené. Természetesen a Sony tisztában van azzal, hogy milyen elvek alapján dolgozik a Microsoft, ők azonban más elveket képviselnek. A Sony sokkal inkább azt szeretné, ha a konzolvásárlók hosszú ideig élveznék a rendszert.

Jim Ryan azt mondta: 私たちがリサーチした結果わかっているのは、人々がゲーム機を買う時には、それを4年・5年・6年・7年と、長く使い続けたいと思っている. Csak viccelek…

„Azt gondoljuk, hogy aki új konzolt vásárol, minimum 4, 5, 6, 7 évig is használni szeretné azt a rendszert. A vásárlók nem szeretnének olyan konzolt, ami 2-3 év alatt elavulttá válik” – fogalmazott Ryan.

Kép: Sony

A Sony vezérigazgatója azt is hozzátette, hogy szeretnék, ha a konzol az új 4K tévéket is támogatná, amennyiben valaki később azt vesz. Nos, a hozzáállás valóban jó lehet azoknak, akik szívesen vesznek digitális konzolt, de nem szívesen adnának alább a teljesítményből.

Te mit gondolsz a Sony döntéséről?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×