Egy véletlennek köszönhetően lelepleződött az Nvidia nagy terve.

Még csak a napokban debütált az RTX 3080, de inkább csak papíron, ugyanis a boltokban jelenleg egyszerűen nem lehet kapni az új kártyákat. A hazai áruházakban egyelőre hűlt helye az RTX 3080-nak, de külföldön is hasonló a helyzet. Mindeközben a Gigabyte véletlenül megszellőztette, hogy érkeznek a 16 GB memóriával szerelt RTX 3070-esek és a 20 GB-os RTX 3080 is, hamarosan.

A fentebbi új modellekre úgy derült fény, hogy egy felhasználó elkezdte böngészni, hogy melyik kártyáihoz ad ingyen Watch Dogs Legion kódot a Gigabyte, ám a gyártó a listán az Nvidia még be nem jelentett kártyáit is feltüntette. Ebből derült ki, hogy a 24 GB-os RTX 3090-eseken túl érkeznek az RTX 3080 20 GB és RTX 3070 16 GB variánsok. Ezen felül az RTX 3060 is feltűnt egy rövid kameó erejéig, amit a jelek szerint 8 GB memóriával fognak szerelni.

Korábban az Nvidia elárulta, hogy azért döntöttek a jelenlegi memóriamennyiségnél, mert egyszerűen túlságosan megdrágíthatja a végterméket a memóriamodulok árai. Ezen felül a jelek szerint 4k-n elegendőnek bizonyult a 10 GB-os memóriamennyiség, ám ez csupán a jelen. Ha valaki tartósabb kártyát akar, akkor könnyen lehet, hogy jobban fog járni a nagyobb memóriával szerelt kártyákkal. Elég csak GTX 960-asokra gondolni, amit 2, illetve 4 GB memóriamennyiséggel is piacra dobtak. Az előbbieket már jó ideje le kellett cserélni, míg az utóbbiakkal még manapság is el lehet lenni alacsonyabb grafikai beállítások mellett.

Az is lehet, hogy az AMD-féle Nagy Navi miatt érkeznek az új modellek, de az biztos, hogy nem fogunk unatkozni videókártya fronton most egy jó ideig.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×