Nincs mese, jelenleg aki 8K-ban játszik, annak jobb elfelejtenie a Crysis Remasteredet.

A napokban érkezett meg a Crysis Remastered, aminek hallatán mindenki egy kicsit megborzongott, régen ugyanis egyesek csak gépgyilkosként becézték a Crytek sikerjátékát. 10 éve még az számított erős PC-nek, amelyik szaggatás nélkül vitte a Crysis-t, a fejlesztők pedig megtettek mindent annak érdekében, hogy a Remastered esetén is hasonló élményben legyen részünk, viszont kicsit túltolták a gépigényt, ugyanis az 1 millió forintos árcédulával rendelkező RTX Titan is szenved a „Can it run Crysis?” grafikai beállítások mellett.

Az utolsó darab 1 001 590 forintért kelt el hazánkban, jelenleg csak külföldről rendelhető

A Techradar kíváncsi volt, hogy a legdrágább RTX képes-e 8K-ban futtatni a legújabb Crysis-t, de leginkább a Mátyás király-féle tanmesére hajazott a történet, azaz ment is, meg nem is a kártyán. Azaz pontosabban elfutni elfutott, de mindössze 12 fps-sel, ami nagyjából olyan, mintha gyorsan pörgetnénk egy PowerPoint prezentációt. Szépnek szép, de élvezhetőnek nem mondanánk. Közepes beállítások mellett már megvolt a 30 fps, de azért nem ezt várná az ember a legerősebb első generációs RTX-től.

 

Linus sem hagyta ki a lehetőséget, bár ő csupán 4K-ban nézte meg a Crysis Remaster nyújtotta látványvilágot. A videóban is jól látszik (7:50 környékén), hogy a Titan RTX bizony kevés a maximum grafika mellé. 4K-ban már 22 fps-t sikerült kicsikarni a korábbi csúcs RTX-ből, ami még mindig borzasztó eredmény. Az RTX 3080-nal viszont már sikerült 30 fps fölé menni, ami alapján kimondhatjuk, hogy jelenleg csak a 2. generációs RTX-ek képesek maximumon futtatni az új Crysis-t. Tisztára mintha csak az Nvidia dobta volna piacra a játékot, hogy legyen mivel villogni…

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×