Ha minden igaz, több mint 500 ezer Activision fiók került veszélybe szeptember 20-án, mikor hackerek lecsaptak a cég adatbázisára. Van ok a félelemre.

Valószínűleg több százezer Activision / Call of Duty fiók adatai szivárogtak ki, miután támadás érte az játékkiadót. Ez azt jelenti, hogy minden Activision, illetve Call of Duty felhasználó személyes fiókadatai kerültek illetéktelenek számára hozzáférhetővé. Rengeteg fiók került veszélybe.

Eddig több mint 500 ezer fiókot hackeltek meg – számoltak be róla a közösségi oldalakon.

A hackerek a fiókok feltörése után megváltoztatják a fiók adatait, így az igazi felhasználók nem tudnak soha többé belépni. A Twitteren több ismert tartalomgyártó számolt be az esetről.

„Azonnal változtassatok jelszót! Már több mint 500 ezer fiókot törtek fel, és még mindig zajlik a dolog” – mondta Okami tegnap. A hír szerint a hackerek 10 percenként 1000 fiókot törnek fel.

Az Activision fiókokat egyébként elsősorban Call of Duty bejelentkezéshez használják, beleértve a Warzone-t, a Modern Warfare-t és a CoD Mobile-t. Természetesen más játékokhoz is hozzá tudnak férni.

Kép: Warzone

Mit lehet tenni?

Az egyetlen módszer jelenleg a fiók jelszavának megváltoztatása. Ez különösen fontos akkor, ha több szolgáltatásnál használod ugyanazt a jelszót, mivel az ilyen támadásokat sokszor egyéb webhelyek feltörésére használják. Tehát még más fiókod is veszélyben lehet. Ha valahol elmentett fizetési adatok vannak (pl. bankkártya-adatok), azt is érdemes most egy időre eltávolítani.

Sajnos az Activision fiókok esetében nincs kétlépcsős azonosítást. Érdemes figyelni tehát a fiókod adataid, hogy ne érjen meglepetés. Az Activision egyelőre nem kommentálta az esetet.

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×