A Liverpool friss igazolása Diogo Jota szerint a futballszimulátorok nem csak szórakozásra szolgálnak, hanem még tanulni is lehet belőlük.

A hétvégén jelentették be, hogy Diogo Jota csatlakozik a címvédő Liverpoolhoz. A Wolverhampton 41 millió fontért vált meg a portugál játékostól, aki nem csak a foci teljesítményével, hanem a FIFA tudásával is tündököl.

Régebben írtunk róla, hogy Jota megnyerte az EA Sports és a Premier League közös rendezésben szervezett FIFA tornát, és emellett egy 30:0-ás hétvégét is képes volt véghez vinni a tavalyi évben. Ezt a teljesítményét még speciális lappal is díjazta az EA. Az új esztendőben már a Liverpool keretében találjuk Jota-t, aki állítása szerint sokat tanult a FIFA-ból és a Football Managerből.

„A FIFA játékán keresztül jobban megérted a taktikákat”- mondta egy interjúban.

„Persze elsősorban azért játszol, hogy élvezd, de emellett rendszeresen új dolgokat próbálsz ki. Például, ha az ellenfeled az első félidőben egy stílusban játszik, akkor a másodikban igyekszel, valamilyen ellen taktikát kidolgozni rá.”

Bár egyértelműen a valós futball nem hasonlítható egy FUT Champs mérkőzéshez, mégis van benne némi igazság. Ha vesztésre állunk egy WL mérkőzésen két dolgot tehetünk. Vagy adaptálódunk a helyzethez, vagy kilépünk és megyünk az új mérkőzésre.

Valószínűleg az edzésnek is sok köze van ahhoz, hogy már a Liverpoolban futballozik a portugál, de jó látni, hogy egyes játékosok nem csak szórakozásra, hanem edukációs szándékkal is használják a futballszimulátorokat. Elképzelhető, hogy ennek köszönhetően olyan, dolgokat vesznek észre, amit mások nem. Ha esetleg kipróbálnád a Football Managert, akkor ezen a héten ingyen beszerezhető az Epic Game Store-on.

Szerinted lehet tanulni a különböző szimulátorokból?

×