A Cyberpunk 2077 fő történetét hamarabb vihetjük végig, mint a The Witcher 3 sztoriját. Erről bizony pont a The Witcher 3: Wild Hunt tehet.

A CD Projekt RED vezető quest dizájnere szerint a Cyberpunk 2077 fő történetszála nem lesz olyan hosszú, mint a The Witcher 3: Wild Hunt esetében. Erről a harmadik Night City Wire bemutató alkalmával beszélt.

Azt tudjuk, hogy a The Witcher 3-ban egy igen hosszú kampányt játszhatunk végig, jóval hosszabbat, mint amit egy nyílt világú játékban megszoktunk. Bár nagyon sok rajongó értékelte, hogy ilyen sok tartalom van a játékban, mások nehezen tudták végigjátszani, így panaszkodtak a fő történetszál hossza miatt. Nos, most pont ezek a panaszok és visszajelzések vezettek ahhoz, hogy a CD Projekt RED fejlesztői elgondolkozzanak.

Így a Cyberpunk 2077 fő története valamivel rövidebb lesz, mint a Witcher 3 története – mondta Patrick Mills, a CD Projekt Red vezető quest dizájnere.

„Sok panaszt kaptunk arra vonatkozóan, hogy a Witcher 3 fő története túl hosszú volt. Azt látjuk, hogy rengeteg játékos volt, aki nem jutott a történet végére” – tette hozzá.

Ha valaki valóban csak a The Witcher 3 fő történetére fókuszál, akkor is legalább 30, de akár 50 óra játékra számíthat. A sok mellékküldetés miatt az átlag játékosok számára a végigjátszás ennél jóval több idő. Játékstílustól függően akár 200 órába is telhet a végigjátszás. A How Long to Beat adatgyűjtő webhely szerint átlagosan körülbelül 51 órát vesz igénybe a The Witcher 3 fő küldetéseinek teljesítése, kb. 105 óra a fő küldetések befejezése, néhány mellékmisszió elvégzése mellet, és átlag 179 óra a teljes befejezés.

Ettől tehát némileg rövidebb történetre kell számítani a Cyberpunk 2077 kapcsán, ugyanakkor még így rengeteg tartalommal készülnek a fejlesztők. Attól félni tehát nem kell, hogy túl hamar kipörgetnénk a játékot. Fontos megjegyezni, hogy Mills csupán a fő küldetésekre utalt, nem a játék egészére. A CD Projekt Red korábban azt állította, hogy a Cyberpunk 2077 sokkal mélyebb lesz, mint a The Witcher 3, ami több újrajátszási lehetőséget kínál a játékosoknak.

Azok, akik most kissé csalódottak, hogy rövidebb lesz a kampány a Cyberpunk 2077-ben, ne feledjék, hogy a fejlesztők már bejelentették, hogy több DLC készül a játékhoz, mint a Witcher 3-hoz.

A Cyberpunk 2077 november 19-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×