A hírek szerint Trump kormánya vizsgálatot folytat az Epic Games és a Riot Games háza táján is. Az új célpont a kínai Tencent lett.

Igen komolyan veszik az Egyesült Államokban a kínai technológiák jelenlétét. Beszélhetünk itt a Huawei telefonok visszaszorításáról, vagy épp legutóbb a kínai WeChat alkalmazás betiltásáról. Már akkor, amikor Donald Trump amerikai elnök utasítást adott az alkalmazás amerikai beszüntetésére, felmerült, hogy egy-egy Tencent játék is vizsgálat alá kerülhet. Mivel a Tencent a Riot Games tulajdonosa, illetve 40 százalékos része van az Epic Games-ben, elég érdekesen alakulhat a játékok helyzete odaát.

Lehet, hogy a szankciók a Tencent játékait is elérik az Egyesült Államokban?

Kép: Tencent

A Bloomberg legutóbbi cikke szerint a vizsgálat már javában zajlik. Az Egyesült Államok Befektetési Bizottsága több cégnek (köztük a Riotnak és az Epic-nek) írt levelet a személyes adatok biztonságos kezelésével kapcsolatban. A motiváció valószínűleg ugyanaz, mint a WeChat és a TikTok betiltásának esetében. Trump ugyanis úgy gondolja, hogy az alkalmazások amerikaiak és Amerikában élő kínaiak személyes adatait osztják meg a Kínai Kommunista Párttal.

A hét elején a Microsoft megerősítette, hogy a TikTok amerikai érdekeltségeinek megvásárlására tett kísérletet a ByteDance visszautasította. Most az Oracle és a Walmart együtt szeretnék felvásárolni az TikTok amerikai részlegét.

Az tehát biztos, hogy Amerikában folytatódik a hadjárat a kínai alkalmazások ellen, most pedig épp a Tencent játékait vették célba. A kérdés persze az, hogy mit találnak a vizsgálat során, illetve hogy veszélybe kerülhetnek-e az Egyesült Államokban az Epic Games és a Riot Games játékai?

Te mit gondolsz?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×