Szépen alakul a botrány a PlayStation 5 néhány órája indult előrendelése körül. Sokan nem tudták megrendelni a konzolt, míg mások máris csalásra használják.

Máris támadás alatt áll a Sony, sok rajongó ugyanis felháborítónak tartja, hogy a következő generációs PlayStation nem rendelhető elő bárki számára. Miután a kétféle PS5 konzol árát és megjelenési dátumát bejelentették, több oldalon is megindult az előrendelés.

A lelkes rajongók azonban néhány óra alatt behúzták a kollekciót, így sajnos sokaknak nem jutott.

Sok online shopban ráadásul előzetes bejelentés nélkül indították el az előrendelést, ami miatt nem is lehetett tudni a lehetőségről. A Smyths Toys és a GAME oldalán már minden előrendelhető példány elfogyott. Mivel sokan nem is tudták, hogy lehet rendelni, felháborodtak.

Az online áruházak oldala nagyon hamar összeomlott, nem tudták kielégíteni az igényeket, a játékosok pedig rengeteg problémával találták szembe magukat. Olyan is volt, aki a hibák miatt vesztette el az előrendelést. Sokan azt kérdik a Sony-tól, hogy hogyan fogja megoldani a Targeten a BestBuy-on, a Walmartban, a GameStopon és az Amazonon tapasztalt problémákat?

Ha ez nem lenne elég, közben számos előrendelő, akinek sikerült a rendelése, máris jókora felárral kínálja a konzolt egyéb weboldalakon. Ami ennél is rosszabb, hogy vannak, akik ugyanazt a képet osztják meg eladó előrendelés címén, azért hogy másoktól pénzt csaljanak ki. Ne dőljetek be az ilyen hirdetéseknek!

A Sony eddig nem reagált a kialakult helyzetre. Aki most szeretne PlayStation 5-öt előrendelni, valószínűleg hoppon marad. Szívből reméljük, hogy Magyarországon mindenkinek jut majd belőle.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×