Közel 10 évvel a hordozható konzol megjelenés után, a Nintendo megszüntette a 3DS gyártását. Ismét véget ért egy konzolgeneráció korszaka.

Azzal együtt, hogy mind a Microsoft, mind a Sony bejelentette a következő generációs konzolokat, számos már ismert konzol ideje szép lassan lejár. A konzolgeneráció-váltás bizony így is tetten érhető: egyes rendszerek támogatása és gyártása megszűnik. Tavaly írtunk róla, hogy a Just Dance 2020 megjelenésével a Nintendo Wii lehúzza a rolót, a Sony pedig már több mint egy éve lemondott a PSP további támogatásáról.

Most úgy tűnik, a Nintendo a 3DS konzol gyártását szüntette meg – írja a Verge.

A vállalat japán honlapja szerint a Nintendo megszüntette a 3DS összes modelljének támogatását. Bár az új 3DS LL, a 2DS LL és a 2DS oldalai aktívak, mindegyik termék a neve alatt „nem gyártott” felirat látható, nagy piros betűkkel pedig azt írják: az összes 3DS sorozat gyártását befejezték.

Kép: Nintendo

A 3DS-t még 2010-ben jelentették be, majd a következő évben meg is jelent. Sajnos alacsony eladásokat produkált, kevés játék jelent meg rá. Aztán tapasztalható volt némi emelkedés, hiszen a Nintendo elérhetővé tett rajta 20 NES és Game Boy Advance játékot ingyen.

A 3DS ezen felül számtalan verzióban jelent meg évek során. Volt egy nagyobb 3DS XL, egy továbbfejlesztett New 3DS, az olcsóbb 2DS és végül a 2DS XL. A Nintendo összesen több mint 75 millió 3DS konzolt szállított le a világon.

 

A 3DS megszűnésével a Nintendo most már teljes mértékben a Switchre fókuszál. A vállalat mostanra több mint 61 millió Switch konzolt adott el, ami a következő ünnepi szezonban valószínűleg tovább nő majd. Persze az is lehet, hogy a gyártást máshová összpontosítják.

Lehet, hogy készül már az új Nintendo konzol?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×